<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

31.08.2011

Переможець Міжнародного конкурсу

З 15 по 19 серпня цього року в Одесі на учбово-атестаційній базі «Прометей» проходив щорічний VIII Міжнародний конкурс професійної майстерності серед зварювальників, в якому взяли участь 34 фахівці із 21 підприємства чотирьох країн: України, Білорусі, Росії і Литви. Із числа хімічних підприємств України своїх фахівців представили Одеський припортовий завод, «РівнеАзот» та Черкаський «Азот».


За роботою.

Конкурс відбувався за трьома номінаціями: ручне дугове зварювання покритим електродом (метод 111); дугове зварювання плавким електродом в активних газах (метод 135) та дугове зварювання вольфрамовим електродом в інертних газах (метод 141).

Переможцем і призером конкурсу в номінації 141 визнаний зварювальник управління капітальних ремонтів Черкаського ПАТ «АЗОТ» Олександр Миколайович Шепель. Іще один конкурсант – зварювальник УКР Володимир Іванович Шкарбута посів четверте місце.

– Черкаські азотівці у складі Олександра Миколайовича та Володимира Івановича гідно представили своє підприємство на конкурсі професійної майстерності міжнародного рівня. Проте, усім, без винятку, зварювальникам-конкурсантам необхідно «підтягнути» теоретичні знання, – зазначив член журі О.Т.Цвелодуб. – Адже, окрім практичних завдань щодо зварювання металевих пластин і труб, конкурсанти змагалися і в знаннях теорії, нормативних положень та техніки безпеки.


Під час вручення призів.

І теорія, і практика оцінювалися по бальній системі. Найменша неточність у відповідях чи то відхилення у виготовленні виробу позначалася на кількості балів. Всі зразки підлягали прискіпливій лабораторній перевірці. Конкуренція була дуже велика. Воно й зрозуміло, оскільки на конкурс з’їхалися кращі з кращих, які претендували на першість.

24 роки поспіль Олександр Миколайович Шепель працює на Черкаському «Азоті». Таку цікаву, як вважає, професію зварювальника він обрав свідомо, здобувши після служби в армії відповідний фах в професійно-технічному училищі №15. Спочатку працював у цеху НСО, а після реорганізації – в ремонтному управлінні (згодом управління капітальних ремонтів). Високу майстерність і вправність у професії Олександр Миколайович опанував, маючи справу з нестандартним устаткуванням. Саме тут, на його думку, «заховане» широке поле для технічної творчості. А ще професіонал завдячує своїм наставникам Трохіну та Ополонцю, які у свій час вчили його майстерності. Тепер і сам залюбки ділиться знаннями та напрацьованим досвідом із молодим кадровим поповненням. У їх числі і його син Ігор, який трудиться поруч з батьком, наслідуючи професійну традицію їхньої родини – зварювальників. Для цього він також закріпив теоретичні знання, здобуті в училищі №17, дипломом. Тут Ігор опанував дві спеціальності. Проте, перевага виявилася на боці зварювальника.


О.М.Шепель, член журі О.Т.Цвелодуб, В.І.Шкарбута.

І батько, і син по-справжньому залюблені в свою роботу і вважають, що той, хто відчув істинну насолоду від зробленого, ніколи не зрадить цій професії.

– Тільки уявіть собі: є дві окремих деталі. У процесі їх зварювання виходить красива конструкція. Хіба ж це не творчість?! Або ж працювати з металом… Це одне задоволення. Він плавиться і з ним можна робити що завгодно. Тут все залежить від особистих можливостей і вміння, – розповідає О.М.Шепель і має рацію.

На Черкаському «Азоті» управління капітальних ремонтів по праву є чудовою школою професійної підготовки зварювальників. На його базі проходять виробничу практику студенти училищ, вузів і «виростають» у фахівців високого класу, яким залюбки пропонують престижну роботу навіть за кордоном.

– Перемога у Міжнародному конкурсі Олександра Миколайовича Шепеля, яка додає вагомого престижу підприємству, також є незаперечним прикладом цього, – запевняє заступник начальника УКР Г.Т.Цвелодуб.

Возврат к списку