<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

24.04.2012

Мозаїчне панно «Дружби народів» повністю демонтували

Обличчя Палацу культури «Дружба народів» ПАТ «АЗОТ» змінить навіть більше, ніж це планувалося раніше. Величезне монументальне панно над центральним входом, яке спочатку хотіли реставрувати, визнали аварійним і демонтували. Чим його замінять, стане відомо після проведення конкурсу, який буде оголошений найближчим часом.


Загальна площа панно становила 225 м2, третина його вже практично висіла в повітрі

– Палац «Дружба народів» було споруджено за типовим проектом, проте саме центральний вхід, і, звичайно, панно надавали будівлі неповторності, – розповідає головний архітектор ПАТ «АЗОТ» Андрій Журавльов. – Тому панно й планували зберегти в незмінному вигляді. В січні-лютому його обстежили фахівці Київського науково-дослідного інституту будівельних конструкцій та виявили, що близько 35% мозаїки відновленню не підлягають, оскільки декоративний шар зі смальтою повністю відшарувався від основи. Облицювання в нижній частині вже частково пообвалювалось. Подальша експлуатація конструкції становила загрозу життю і здоров’ю людей, адже в окремих місцях товщина бетону, що відшарувався, сягала 20 сантиметрів.

З висновками київських колег погодилися й черкаські архітектори та митці, які також обстежили панно. Тому вирішено було оголосити конкурс, учасники якого представлять своє бачення як можна прикрасити Палац. Можливо, сюжети цих робіт будуть присвячені Богдану Хмельницькому, оскільки на площі йому встановлено пам’ятник, або Тарасові Шевченку – наступного року ми відзначатимемо 200 років від його народження.

Палац нині повністю поринув у реконструкцію: на площі вириті котловани для прокладання комунікацій, працює важка будівельна техніка. Тому заради безпеки черкасців площу Богдана Хмельницького обнесли парканом.

– Підготовчі роботи вже проведені, будемо приступати до прокладання труб водопроводу та каналізації, – зазначив начальник соціально-комунального відділу ПАТ «АЗОТ» Григорій Кузьменко. – Доведеться дещо більше розрити площу, ніж планувалося, оскільки виявили просідання грунту на ділянках колектора, які спочатку чіпати не збирались. Тривають ремонтні роботи і на першому поверсі, в залі та на даху Палацу.

Наталія Бакалова, фото автора

Возврат к списку