<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

02.07.2012

Новий Колективний договір підвищує соціальні гарантії працівників ПАТ «АЗОТ»

20 червня відбулася конференція трудового колективу «Азоту», на якій було підбито підсумки виконання Колективного договору за 2011 рік та прийнято Колективний договір на 2012 рік. Найголовніші зміни, які були внесені до нового документа, стосуються підвищення соціальних пільг для працівників товариства.


Колективний договір укладається щорічно між адміністрацією та трудовим колективом. Він є правовим актом, який регулює трудові й соціально-економічні стосунки між адміністрацією і працівниками на основі взаємного узгодження інтересів сторін. Укладаючи Колективний договір, сторони підтверджують забезпечення прийнятих зобов’язань і обов’язковість виконання умов цього договору. Дія Колективного договору поширюється на всіх працівників ПАТ «АЗОТ».

На конференції виступили з доповідями: Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Леонідович Скляров та голова профкому товариства Василь Олександрович Іванов. Взяли участь у роботі конференції й Голова Черкаської обласної організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості Володимир Петрович Шепель та Почесний Президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Борисівна Жуковська, яка також виступила перед зібранням та освітила ряд важливих питань.

Голова Правління Віталій Леонідович Скляров у своїй доповіді зупинився на найбільш важливих питаннях виробничої діяльності акціонерного товариства в 2011 році й за 4 місяці 2012 року та проінформував учасників конференції щодо планів на найближче майбутнє.

Голова профкому Василь Олександрович Іванов констатував, що всі положення Колдоговору 2011 року з боку адміністрації були виконані. Це підтверджується актом перевірки Колдоговору, що був обговорений на зборах трудових колективів у структурних підрозділах підприємства. Виробничники внесли свої пропозиції щодо змін до положень договору. Стосувалися вони переважно 3 аспектів діяльності: виплати соціальних пільг, питань транспортного забезпечення та питань, що стосуються ремонтів побутових і виробничих приміщень.

Значна частина пропозицій щодо соціальних гарантій була врахована паритетною комісією при підготовці нового Колективного договору. Так, підвищується розмір премій для ювілярів із 250 – 650  грн. (залежно від стажу роботи працівника на підприємстві) до 350 – 800 грн. Грошова винагорода для працівників, які пропрацювали 25 років, збільшується з 300 до 500 грн. Планується удвічі збільшити й преміювання жінок товариства до Міжнародного жіночого дня. Кожна жінка в 2013 році отримає до свята по 200 грн.

З 800 до 1000 грн. збільшено також розмір допомоги, що виплачується у разі важкої хвороби працівника чи члена його родини. Таким же буде розмір компенсації і в разі смерті когось із близьких родичів працівника. Крім того, вдвічі зросла компенсація за поминальний обід (до 50 грн. на одну людину).

Стосовно ремонту побутових приміщень, то, як зазначила у своєму виступі Валентина Борисівна Жуковська, складено графік ремонтів, на виконання яких знадобиться щонайменше 6 мільйонів гривень. Поступово протягом 2012-2013 і частини 2014 років підприємство буде їх виконувати.

Щодо транспорту, то, як наголосив голова профкому, підприємство не вповноважене укладати договори з перевізниками. Але, відповідно до п.9.2.3 Колдоговору, і профком, і адміністрація контролюють роботу перевізників. На сьогодні міськвиконком затвердив максимально наближені до потреб підприємства графіки маршрутів автобусів і тролейбусів.

Ознайомившись із узгодженими паритетною комісією змінами до Колективного договору, делегати конференції погодилися з ними та затвердили документ, за яким відтепер житиме ПАТ «АЗОТ».

Наталія Бакалова, фото автора

Возврат к списку