<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

24.09.2012

Створений завдяки ПАТ «Азот» реабілітаційний центр допоможе дітям України

В обласній дитячій лікарні з’явилось унікальне обладнання. Воно встановлено в  центрі реабілітації дітей з захворюванням ЦНС, який створений в цьому році за сприяння президента ПАТ «АЗОТ» Валентини Жуковської. До чималої кількості вартісних і безцінних з медичної точки зору апаратів приєднався найдорожчий – «Локомат». Робот-тренажер швейцарської фірми Hocoma повертає навички ходьби тим дітям, які досі не відчували радості вільного руху. В Росії таких апаратів лише два, в Україні цей – перший.

Загалом створення унікального реабілітаційного центру обійловся ПАТ «АЗОТ» у вісім мільйонів гривень. Головне, як зазначає президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська, головне, щоби вартісне обладнання було корисним для хворих дітей.



– Наша мета – створити найкращий центр в Україні, – говорить Валентина Жуковська. – Сьогодні в країні є велика потреба створення таких центрів. І ми хочемо, щоби центр був безкоштовним, тому що зазвичай подібне лікування дуже вартісне. В комерційних центрах такого напрямку один курс для дитини, хворої на ДЦП коштує 19 тис грн., на рік треба провести хоча би 2 таких курси. Отже, для батьків така сума – не підйомна. А в обласній лікарні Черкас реабілітація на новому унікальному обладнанні буде безкоштовна. І до нас уже телефонували батьки з запитаннями, як записатися в центр на реабілітацію…

Антон Клочков, лікар-невролог, кандидат медичних наук, інструктор із роботизованої терапії (Москва), представник фірми Hocoma (Швейцарія), упродовж 2 днів навчав черкаських лікарів працювати із локоматом. 18 вересня навчання завершилося. Із локоматом працюватиме 2 лікарі і 2 медсестри Центру реабілітації для дітей із органічним ураженням нервової системи Черкаської обласної дитячої лікарні. У реабілітаційному центрі є тренажерний зал із 3-ма тренажерами, серед яких – і унікальний локомат, і зал лікувальної фізкультури – для дітей, яким необхідно покращувати навики ходіння.

Як сертифікований представник компанії, що виробляє обладнання, Антон Клочков наголошує:
–  «Локомат» зроблено спеціально для навчання ходінню дітей, хворих на ДЦП. З його допомогою вони вчаться почувати себе впевнено у вертикальному положенні. Спеціальні кріплення дозволяють «ходити» і привчають тіло до правильних рухів. «Робот» знає, чому треба навчити саме цього пацієнта, якого підключено у даний момент до «Локомату». А результат після заняття найкраще виразив наш перший черкаський пацієнт. Семирічна дитина, яка без сторонньої допомоги не могла стояти, після півгодини ходіння у «Локоматі» замислилась на мить і видала своє резюме: «Это потрясающе!».

Звичайно, шанси реабілітацію – справа індивідуальна, адже розлади ЦНС у таких маленьких пацієнтів – дуже серйозні. При важкій патології для того, щоби отримати гарний результат треба провести багато занять на цьому «розумному» тренажері.  А мінімальна кількість процедур – 10, причому що більше таких курсів пройде пацієнт, то краще почуватиметься.

– Тренування досить довге – 30-40 хвилин, – розповідає московський лікар. – Якщо дитина втомилася і не може далі займатися, вона мусить відпочити. Але є дещо цікаве і у «Локомату»: щоби мотивувати дитину ходити, під час заняття на великому моніторі перед нею з’являється її аватар — зображення дитини, якою пацієнт керує за допомогою власних рухів: він може  «ганятися» за песиком, скеровувати свій біг наліво чи вправо, докладаючи зусилля лівою чи правою ногою…
 
Реабілітаційний центр зможе приймати хворих дітей як на стаціонарне лікування, так і на амбулаторне. Щомісяця тут проходитимуть процедури 50-60 хворих. Причому, не лише з Черкас, а й з усієї області. А згодом, коли МОЗ України вирішить питанні з лікуванням дітей з інших областей, унікальне обладнання послужить пацієнтам з усієї України.

Наразі ж у лікарні новенькі тренажери випробують малюки Черкащини.

Наталя Шкільнюк з с. Тинівка Жашківського району розповідає, що вперше лікує свою маленьку шестирічну дочку Оленку в обласній дитячій лікарні: «Потрапити сюди було не важко, за звичайним направленням лікаря, лікування і реабілітація в центрі – безкоштовні. Дитині подобаються нові тренажери і вона ходить на процедури, яких багато – через кожних півгодини – нова…»

Ідея створити в Черкасах такий центр народилася давно, щойно лікарня почала працювати. Як зізнається головний лікар черкаськой обласної дитячої лікарні Сергій Марков, тут плекали мрію про таке обладнання більше року: «Завдяки тому, що в нас з’явилася можливість ознайомити з цією ідеєю Валентину Борисівну Жуковську, мрія збулася. Від імені всіх батьків, лікарів нашої лікарні ми б хотіли висловити безмежну подяку таким людям з щирим та відкритим серцем. Валентина Жуковська подарувала надію на одужання тисячам дітей не тільки Черкащини, а й у цілому в Україні», – зазначив головний лікар.

Редакція корпоративних ЗМІ ПАТ «АЗОТ»

Возврат к списку