<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

11.10.2012

Черкаський «Азот» планує понизити споживання газу за рахунок вкладення 40 млн грн в реконструкцію цеху аміаку

Черкаське ПАТ «Азот», що входить в Ostchem, зупинило для проведення капітального ремонту агрегат №1 цехи аміаку (А-3). В ході ремонту, який продовжиться біля 2-х місяців, в модернізацію буде вкладено близько 40 млн грн. Про це повідомив голова правління ПАТ «Азот» Віталій Скляров. Проведені заходи приведуть до істотного зниження споживання енергоресурсів і поліпшення екологічних показників виробництва. Капітальний ремонт дозволить понизити споживання газу в цеху А-3 на 7-8%.


Модернізація печі первинного риформінгу

«Застосування передових технологій і матеріалів дозволить понизити втрати тепла через поверхню печі», – пояснює Олександр Кольба, начальник цеху А-3. Якщо сьогодні для виробництва однієї тонни аміаку цехом А-3 споживає 1075-1080 куб. м газу, то після реконструкції, споживання газу на тонну аміаку знизиться до 1000 куб. м. Крім того, модернізація блоку очищення конвертованого газу від діоксиду вуглецю дозволить підприємству додатково виробляти пару. «Без додаткових витрат на газ, цех після реконструкції зможе виробляти на 15% більше пари, ніж зараз», – сказав Віталій Скляров.

«Головним результатом капітального ремонту стане економія енергії, зниження техногенного навантаження на навколишнє середовище, підвищення надійності роботи цеху аміаку», – говорить Олександр Халін, генеральний директор Ostchem.

Він нагадав, що на підприємстві вже проведена реконструкція цеху аміаку А-5. На капітальний ремонт цеху А-5, який був запущений у вересні, було витрачено 21 млн грн.




На агрегаті №1 буде змонтований новий сучасний апарат регенерації з нержавіючої сталі

Інвестуючи значні ресурси в модернізацію і капітальні ремонти окремих цехів, Ostchem добивається підвищення ефективності роботи окремих установок і цехів, поліпшення показників екологічності виробництва, знижує викиди парникових газів, скорочує енергоспоживання, що сприяє зниженню вартості готової продукції.

«За інвестиційним планом, затвердженим Ostchem, черкаське підприємство продовжить розвивати виробництво аміаку і його похідних - карбаміду, аміачної селітри, КАС. Завдяки таким ремонтам ми покращуємо надійність роботи цехів, знижуючи ризики позапланових зупинок, і покращуємо економічні показники роботи підприємств», – відзначив Олександр Халін.

Возврат к списку