<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

16.05.2013

Черкаський «Азот» надаватиме шефську допомогу десяти школам міста

Шефські угоди між ПАТ «АЗОТ» та школами м.Черкас було підписано вчора 15 травня в Палаці культури «Дружба народів». Відтепер підприємство опікуватиметься школами №№: 2,4,5,10,12,13,18,20,21 та 22.





У радянські часи така практика була досить поширеною. Мав своїх підшефних і «Азот». Зокрема, директор школи №21 Світлана Осадча зазначила, що підприємство продовжувало допомагати школі й у нелегкі часи після розпаду союзу та робить це й донині. Підписана угода підносить таку співпрацю на новий рівень. Передбачено, що «Азот» допомагатиме підтримувати в належному стані матеріально-технічну базу шкіл, сприятиме розвитку хімічної освіти, допомагатиме в проведенні олімпіад та творчих конкурсів, сприятиме творчій реалізації шкільної молоді, розвитку та популяризації здорового способу життя, волонтерського руху, турботи про довкілля та рідне місто.

– Сутність такої співпраці полягає не тільки у розвитку підприємством матеріально-технічної бази шкіл, – зазначила почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська. – На мою думку, одне із найбільших наших завдань – участь у виховному процесі дітей. Мені завжди подобалася фраза Анрі Барбюса: «Школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє». Через 10-20 років сьогоднішні школярі керуватимуть підприємствами, установами, державою, і від того як ми їх виховаємо, залежатиме наше життя.

Підшефні школи відбиралися підприємством за кількома критеріями: найслабша матеріально-технічна база, найбільша кількість дітей, батьки яких працюють на «Азоті», дітей із малозабезпечених родин тощо. Як пояснив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров, за кожною школою закріплений відповідальний працівник та цех «Азоту». Куратори вже провели дослідження найнагальніших проблем підшефних закладів освіти та визначили пріоритетні завдання. На цьогорічний випускний кожна підшефна школа отримає перші вагомі результати такої співпраці – чи то комп’ютерні класи, чи новітнє проекційне устаткування, чи дитячі та спортивні майданчики.

– Ми вперше бачимо приклад, коли інвестиції великого підприємства вкладаються в освіту, – зазначив директор спеціалізованої школи №18 Василь Грищенко. – Приємно, що за багато років своєї роботи, ми маємо справу з людьми, які відповідають за свої слова. Адже ті плани, які нами обговорювалися в останні місяці вже реалізовуються. Це стосується й спільно проведених заходів та свят, і матеріальної допомоги.

Нагадаємо, що ПАТ «АЗОТ» та благодійний фонд "Дитячий світ", який очолює Валентина Жуковська, провели цілий ряд заходів за активної участі черкаських шкіл: великодні свята з уроками писанкарства, акція «Зробимо Україну чистою», волонтерська опіка за ветеранами та свічкова хода до 9 травня, лекції «Стоп Алкопоп». З 1 червня цього року знову працюватиме літній табір «Велика гра», який планують розмістити в Ювілейному парку.



Учасники зібрання висловили сподівання, що приклад ПАТ «АЗОТ» також підтримають інші підприємства, а практика спільної відповідальності за виховання дітей стане нормою.

Наталія Бакалова, фото автора

Возврат к списку