<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

21.08.2013

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM допомагає підшефним школам готуватися до 1 вересня

Ремонти в приміщеннях та на території, придбання нових меблів та оргтехніки…таку допомогу надає Черкаський «АЗОТ» OSTCHEM 10-ти підшефним школам міста, які нині активно готуються до початку навчального року. Загалом, на ремонт у кожній із шкіл буде витрачено 35 тис. грн.

Нагадаємо, що угоди про шефську допомогу школам було підписано в травні цього року. За кожною з них тоді було закріплено по три цехи підприємства та куратор. Вони, власне, і відповідають за все, що робиться для підшефних. Частина робіт виконується працівниками цехів, частина – підрядними організаціями. Так, за школу №4 відповідають цехи К-3 (розподілу повітря), М-7 (виробництво карбамідо-аміачної суміші) та цех контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (КВПіА).


Так співпало, що нові перила в школі №4 встановлював її випускник, зварювальник
підрядної організації ТОВ «Техмонтажсервіс» Сергій Цуканов


– Ми багато роботи переробили в комп’ютерному класі: зняли та почистили батареї опалення, виконали ремонт стелі, встановили кондиціонер, відремонтували комп’ютери, бо з восьми машин працювали лише три, – розповідає куратор цієї школи, заступник начальника проектно-конструкторського відділу ПАТ «АЗОТ» Володимир Ярополов. – А ще відновили асфальтне покриття на в’їзді, пофарбували роздягальні спортзалу, встановили вхідні ворота в школу, нові огородження з перилами на центральному вході…

– Таких спонсорів у школи ще не було мабуть за всю історію її існування, – зізнається директор ЗОШ №4 Василь Сабадаш. – На останній дзвоник нам подарували телевізор для мультимедійних систем в кабінет фізики, обіцяють також придбати ноутбук, а до Нового року – подарунки дітям. І головне, що всі зобов’язання, які бере на себе «Азот», виконуються. Ми дуже вдячні керівництву підприємства, особисто Валентині Борисівні Жуковській, нашому куратору – Володимиру Григоровичу Ярополову та всім працівникам, які безпосередньо виконували роботу.


В.Сабадаш: «З восьми комп’ютерів у класі працювали лише три»

Тривають нині ремонтні роботи і в школі № 5, яка під опікою цехів водопостачання і промислової каналізації (ВПіПК), господарської діяльності (ЦГД), ремонтно-будівельного цеху (РБЦ) та К-4 (виробництво циклогексанону).

Як розповів куратор цієї школи, начальник цеху ВПіПК Олександр Сандецький, в першу чергу азотівці взялися за ремонт туалетів. Так, цього року на другому поверсі капітально відремонтують санвузол для дітей з особливими потребами та наведуть лад в туалеті для хлопчиків. Крім того, вже замінено і пофарбовано 60 погонних метрів опалення, труби якого в деяких місцях нагадували новорічну гірлянду з чопиків, фартушків та хомутиків. Допомогли шефи і з демонтажем старої напіврозваленої теплиці. При цьому вивезли 16 вантажівок будівельного сміття. Почали також наводити лад на території школи – заасфальтували 100 м2 подвір’я, встановили два баскетбольних щити на спортмайданчику, придбали і передали в користування школі дві газонокосарки.

– Це тільки початок. Роботи дуже багато, доводиться вирішувати безліч поточних питань, але воно того варте, коли бачиш кінцевий результат і розумієш, що все це робиться для дітей, – зізнається Олександр Борисович. – Приємно бачити вдячність в очах людей. В усіх школах кажуть, що такої допомоги спонсорами не надавалося за всю історію існування навчального закладу.

Загалом по школах виконано величезний обсяг робіт. Наприклад, у ЗОШ №12  відремонтовано навіть частину теплотраси на території школи та обладнання теплового пункту, інакше цей навчальний заклад увійшов би в опалювальний період із серйозними проблемами.

Розповідаючи про зроблене, почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська зазначила, що «фронт» ремонтних робіт у підшефних підприємству навчальних закладах було визначено під час попередніх зустрічей представників підприємства з педагогічними колективами та батьківськими комітетами шкіл. В результаті обговорення обрали найбільш проблемні ділянки та найнагальніші питання, які нерідко потребували вирішення вже не один рік. Про результати такої співпраці, а також про її подальші перспективи говоритиметься на батьківських зборах, які пройдуть напередодні 1 вересня.

Валентина Жуковська також подала інформацію про основні роботи, виконані в підшефних ПАТ «АЗОТ» школах.

Школа №5 – капітально відремонтовані туалети на 2 поверсі, відновлений спортивний майданчик із баскетбольними щитами, впорядковано територію.

Школа № 18 –  відновлено фасад корпусу школи, відремонтовано покриття спортивного майданчика, встановлено дитячий майданчик біля школи молодших класів, впорядковано територію школи, виконано частковий ремонт класних приміщень.

Школа №20 – відремонтовано фойє, 2 дитячих туалети, постелено новий лінолеум у класних приміщеннях, впорядковано спортивне обладнання та обладнання для музичних занять, закуплено періодику для бібліотеки, впорядковано територію школи.

Школа №13 – відремонтовано спортивний зал та роздягальні спортивного залу, впорядковано та озеленено територію школи, встановлено охоронну сигналізацію.

Школа №12 – проведено один із найбільших обсягів робіт: відремонтовано частину теплотраси на території школи, обладнання теплового пункту, відремонтовано малий спортивний зал, придбано нові меблі на кафедру виховної роботи.

Школа №10 – зробили акцент на ремонті електропроводки та ремонті сантехнічних приміщень (ремонт туалетів, душових та роздягалень у спортзалі, частковий ремонт каналізації).

Школа №2 – капітально відремонтували фасадну частину школи і територію навпроти центрального входу, впорядкували територію школи.

Школа № 21 – проведено давно очікуваний ремонт актової зали, сантехнічного вузла, замінено 9 дверей у шкільних приміщеннях, перевірено та проведено необхідний ремонт у електропроводці школи, впорядковано територію.

Школа № 22 – відремонтовано центральний вхід, проведено капітальний ремонт сходів та перил, замінено вхідні двері, впорядковано територію школи.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку