<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

25.10.2013

ПРОФСПІЛКИ ТРУДОВИХ КОЛЕКТИВІВ ПІДПРИЄМСТВ OSTCHEM ДІЛЯТЬСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ

Мета діяльності профспілки – представництво та захист професійних, соціально-трудових прав та інтересів його членів. Але як досягати цього в соціально-економічних і правових умовах, які постійно змінюються? Які форми та методи профспілкової роботи найбільш ефективні?

З метою обговорення цих та низки інших питань представники профспілкових організацій ПАТ «АЗОТ» м. Черкаси та ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», що входять до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), провели спільний семінар з обміну досвіду. Учасники заходу розглянули особливості реалізації програм підприємств із оздоровлення та відпочинку робітників, надання їм різноманітних соціальних гарантій, обговорили принципи запровадження молодіжної політики, особливості організації роботи з ветеранами тощо.



Представники профкому підприємств Черкас і Сєвєродонецька вже зустрічалися в лютому 2013 року, однак тоді захід був не настільки масштабним. Цього разу, крім керівників, у семінарі взяли участь голови цехових комітетів товариств.

«Для профспілок хімічної галузі ця подія має велике значення, – зазначає голова профкому Черкаського ПАТ «АЗОТ» Василь Іванов. – Дуже важливо, щоби й інші представники профкому мали змогу ділитися власними напрацюваннями, конструктивними ідеями».

З часів незалежності України членство в профспілках стало не таким престижним, але профспілкові організації хімічних підприємств холдингу OSTCHEM залишаються чисельними й ефективними. На кожному підприємстві щорічно між адміністрацією та працівниками укладається колективний договір – документ, який регулює трудові й соціально-економічні відносини сторін.

За словами Василя Іванова, окрім норм, передбачених чинним законодавством (оплачувана відпустка й лікарняний, виплата оздоровчих, пільги за шкідливість, оздоровлення в санаторіях-профілакторіях та ін.), він містить додаткові положення про оплату й умови праці, соціальне й житлово-побутове обслуговування працівників, гарантії та пільги, які надаються адміністрацією. Наприклад, багатодітні робітники Черкаського «Азоту» щомісячно отримують допомогу (100 грн.) на кожну дитину. Азотівці, які пропрацювали на підприємстві більше 10 років, отримують на ювілей грошові премії – їх розмір становить 450 – 900 грн., залежно від стажу роботи. Також у разі виходу на пенсію працівники підприємства отримують одноразову грошову виплату – 150 – 200 грн. за кожен відпрацьований рік. У разі хвороби, смерті працівника чи його рідних адміністрація і профком надають матеріальну допомогу. Крім цього, колективним договором передбачена організація відпочинку й оздоровлення працівників і їх дітей на морі, в санаторіях-профілакторіях, дитячих таборах за рахунок профбюджету. Цього літа на морі побували 719 азотівців і членів їх сімей.

Аналогічні гарантії й пільги надає своїм працівникам і ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот». Як зазначив голова профкому товариства Валерій Черниш, цьогоріч Сєвєродонецький АЗОТ OSTCHEM виділив майже 30 млн. грн. на розвиток соціальної сфери.

Профспілки підприємств не тільки захищають інтереси виробничників у соціальній сфері, але й сприяють їх професійному й особистісному розвитку. Традиційною є практика організації й проведення різних конкурсів, культурних і спортивних заходів для працівників. Окрема увагу приділяється роботі з молоддю. Показовим у цьому є опит Сєвєродонецького «Азоту».

«Нещодавно в договорі з’явився новий розділ із захисту молоді. Його норми передбачають моральне і матеріальне стимулювання спеціалістів, – говорить Валерій Черниш. – З цією метою проводимо конкурси професійної майстерності. Кращі учасники можуть не тільки підвищити свій розряд, але й отримати премію в розмірі мінімальної заробітної плати. Окремі привілеї отримують працівники, які повернулися з військової служби. Фахівцям, які прийшли на підприємство не пізніше трьох місяців після звільнення в запас, надається грошова виплата в розмірі двох мінімальних заробітних плат».


Семінар проходив на базі ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM м.Черкаси

Конструктивна й плідна робота на семінарі дозволила представникам обох підприємств розглянути можливість запозичення напрацьованого роками досвіду. Зокрема, як зазначив Василь Іванов, профактив Черкаського «Азоту» зацікавили норми колдоговору колег із Сєвєродонецька, що передбачають стимулювання молодих спеціалістів.

«Ми повинні вчитися надавати членам профспілки нові, сучасні й затребувані соціальні послуги. А це насамперед інститут соціального партнерства», – сказав на семінарі голова профкому ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» Валерій Черниш. – Для цього й проводяться такі семінари».

Сувора відповідність статутним нормам, оперативна допомога працівникам у вирішенні побутових і трудових проблем, співпраця з кадрами й активом за принципом «команди», забезпечення проходження інформації в усій структурі профспілки, залучення молоді до профспілкової роботи – це пріоритети роботи профспілкових організацій хімічних підприємств OSTCHEM.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку