<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

08.11.2013

Життя на пенсії: фінансові університети «третього віку»

Стабільно високі пенсії, система охорони здоров'я, яка справді стоїть на варті здоров'я, постійно діючі соціальні пільги – це, мабуть, першочергові складові якщо не щасливих, то, принаймні, впевнених золотих років людини. І поки держава буде займатися забезпеченням усього цього, давайте розберемося, як зробити так, щоб життя українських пенсіонерів стало не тільки впевненим, але і сповненим приємними моментами, корисним проведенням часу, незабутніми зустрічами. Сьогодні ми поговоримо про те, яке цікаве і незвичайне дозвілля організовують в Україні для тих, кому за 60.

Нещодавно дослідники з'ясували, що кращі умови для життя людей пенсійного віку створені у Швеції. Експерти оцінювали це за такими критеріями: рівень доходів, охорона здоров'я, зайнятість і освіта, створення сприятливих умов. Україна в цьому рейтингу посіла лише 66 місце. Але, як з’ясувалося, рівень життя літніх людей залежить зовсім не від багатства країни. Так, наприклад, навіть у Болівії (однієї з найбідніших країн світу!) реалізується комплексна програма пенсійного забезпечення та безкоштовної медицини, завдяки якій пенсіонери отримують там необхідні умови для стабільно впевненого життя.



Змінюємо ситуацію

Всі вже давно звикли до того, що найменш захищені верстви населення зазвичай знаходяться під опікою державних і некомерційних структур. Але в останні роки у нас в країні турботу про людей пенсійного віку стали демонструвати і представники бізнесу, пропонуючи пільги та знижки на придбання різних товарів і послуг.

Це чудова тенденція, але, як відзначають експерти, цього недостатньо для того, щоб забезпечити людям старшого покоління насичені та щасливі золоті роки. Причина тому – брак спілкування, що стає причиною втрати інтересу до життя.

Щоб змінити ситуацію, необхідно застосовувати й інші кроки, наприклад, створювати спеціальні пенсійні клуби за інтересами, де ті, кому за 60, зможуть цікаво і змістовно проводити свій час. Наведемо наочний приклад.

Нещодавно одна з найбільших фінансових установ України – банк «Надра» провів дуже цікавий експеримент. До Дня людей похилого віку, з якого традиційно починається жовтень, в усіх регіонах України банк відкрив перший фінансовий Пенсійний клуб. У цьому клубі представники старшого покоління можуть отримувати безкоштовні консультації з питань фінансів і заощаджень, а також приємно проводити час у колі своїх товаришів, заводити нові знайомства, обговорювати останні новини і навіть... займатися творчістю. А тепер детальніше.

Вчитися ніколи не пізно

Перше засідання клубу, що пройшло в одну з субот жовтня одночасно у більше ніж 100 відділеннях банку в 70 містах України, зібрало понад 1 тисячу людей поважного віку. Учасникам клубних зустрічей настільки сподобалися засідання, що керівництвом банку було прийнято рішення проводити такі зустрічі регулярно.

«Навіть не сподівалася, що дізнаюся багато нового про банківські продукти, а саме про можливості пенсійної картки, розмаїття депозитних вкладів, як виходити з тих чи інших ситуацій, що можуть виникнути при користуванні банкоматом, при втраті картки чи при розрахунку в магазинах», – розповідає учасниця Пенсійного клубу з Ужгорода Олена Олексіївна.

А от для Альбіни Вікентіївни з Києва справжнім відкриттям стали можливості банківської платіжної картки. «Сьогодні я дізналася, що в магазині можна розраховуватися банківською карткою. Якщо це дійсно зручно, я однозначно буду користуватися такою послугою», – розповіла вона.

Тетяна Василівна з Кіровограда була здивована тим, що за допомогою банківської картки також можна здійснювати розрахунки в Інтернеті.

Крім фінансового семінару, який провели фахівці банку, кожен з учасників міг отримати відповідь на будь-яке питання, що стосується фінансового боку життя. Так, наприклад, Петро Петрович з Дніпропетровська цікавився Фондом гарантування вкладів фізичних осіб і тим, як безпечно розмістити депозит у банку. Не менш активними в прагненні дізнатися якомога більше інформації з питань фінансів були учасники клубу в кримських відділеннях. Під час чаювання більшість з них отримали персональні консультації з потрібних тем.

Відверта розмова

Незважаючи на те, що основна ідея Пенсійного клубу – допомогти людям старшого покоління розібратися з тим, що відбувається на фінансовому ринку України, це також і приємне проведення часу в колі товаришів і нових знайомих.

Заняття в клубі – не нудні фінансові лекції з незрозумілою термінологією, це неформальне спілкування між фахівцями банку та гостями зустрічей, чаювання під обговорення останніх новин і навіть демонстрація власної творчості.

Так, Микола Маркович з Дніпропетровська на зустрічі прочитав свій власний вірш, який підготував спеціально до відкриття Пенсійного клубу. А ось на засіданнях клубу в Сумах учасники не лише читали поезію, а й навіть співали улюблені пісні.

Як розповідають у банку, учасникам першого фінансового Пенсійного клубу настільки сподобалися зустрічі, що наступного разу вони обов'язково приведуть сюди своїх родичів, друзів і знайомих.

«Зараз, у нашому віці, вже розумієш, що недостатньо ми отримуємо подібної інформації так просто і доступно. Тому на наших засіданнях Ради ветеранів я обов'язково буду рекомендувати цей клуб», – наголошує голова Ради ветеранів війни та праці з Донецька Інна Інокентіївна.

А ось деякі з гостей клубу відразу приходили на зустріч зі своїми рідними та близькими. «На засідання я прийшла з внучкою. У клубі їй подарували іграшку та пригостили чаєм», – розповіла Олена Олексіївна з Ужгорода.

Користуючись нагодою

Крім усього іншого, за кожним учасником клубу банк прикріплює персонального менеджера, до якого можна звернутися в зручний час, щоб отримати фінансову консультацію та допомогу з питань банківського обслуговування та продуктів.

«Ідею Пенсійного клубу підказали наші клієнти. У той час, як банківський ринок сьогодні стає все більш технологічним і переходить на нові формати «спілкування не з живою людиною, а з машиною», ми побачили, що людям старшого покоління це не цікаво. Їм потрібен особистий контакт, індивідуальний підхід, спілкування, – підкреслює Сергій Козлов, директор з роздрібного бізнесу банку «Надра». – І ми, як соціально відповідальна установа з двадцятирічним досвідом роботи на ринку, знаємо, як це забезпечити, тому що турбота про людей старшого покоління – один з головних напрямків нашої соціальної стратегії. Вже кілька років в банку діє спеціальна пенсійна програма, що дозволяє не тільки максимально заощаджувати кошти, а й вигідно примножувати їх».

Бажаючі взяти участь у наступному засіданні Пенсійного клубу за більш детальною інформацією про час та місце проведення, можуть звертатися до найближчого відділення банку «Надра».

Возврат к списку