<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

29.11.2013

На ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM відновлено роботу цехів А-5 та М-6

В останніх числах листопада Черкаський «Азот», який входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), запустив у роботу цехи з виробництва аміаку (А­-5) та карбаміду (М­-6). Відновлення виробництва зумовлене позитивними тенденціями на світовому ринку.

– Наприкінці серпня ми призупинили цех А­-5 із виробництва аміаку на капітальний ремонт. Після завершення раніше запланованих робіт, було вжито додаткових заходів для зниження витратних коефіцієнтів і забезпечення надійної роботи обладнання, – розповів Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Таким чином, ми ефективно скористалися вимушеним призупиненням виробництва у зв’язку з несприятливою кон’юнктурою ринку. Те ж саме можна сказати і про цех з виробництва карбаміду М­-6, де виконано чимало робіт, які були попередньо заплановані на 2014 рік.

Як тільки на ринку мінеральних добрив окреслилися позитивні тенденції, керівництво підприємства прийняло рішення про відновлення виробництва аміаку та карбаміду. У найближчому майбутньому планується також збільшити обсяги випуску аміачної селіт­ри, оскільки на внутрішньому ринку вже зростає потреба в цих добривах.

Капремонт в цеху А-5 забезпечить значну економію ресурсів

За час капремонту в цеху А-­5 було проведено ремонтно­-відновлювальні роботи печі первинного риформінгу і котлів-­утилізаторів, замінено трубні пучки в теплообмінних апаратах, додатково встановлено секцію холодильника­-конденсатора синтез-­газу. Крім того, проведено детальну діагностику стану різних апаратів з метою визначення ресурсу їх роботи і своєчасного ремонту. Роботи проводилися із залученням підрядних організацій, у тому числі зарубіжних – з Росії та Нідерландів.

У результаті проведених робіт підприємство отримає істотне зниження витрат.

– Ми очікуємо, що тепер на виробництво однієї тонни аміаку будемо витрачати менше елект­роенергії – на 0,6 кВтг/тн, а також менше знесоленої води – на 0,09 м3/тн, – прокоментував заступник Голови Правління ПАТ «АЗОТ», Технічний директор Віктор Олійниченко.

Також у ході ремонту було проведено підготовчі роботи з впровадження інноваційного проекту на агрегаті аміаку в цеху А-­5, який буде реалізовуватися у 2014 році – установки двох випарних конденсаторів аміаку компанії «Baltimor Air Coil».

З користю використали призупинення виробництва і в цеху М­-6. За словами начальника цеху Ярослава Чорненка, за цей час були відремонтовані поверхні ущільнювачів інжекторів високого тиску, елект­ромотор турбокомпресора та скрубер високого тиску. Також підприємство реконструювало випарники вузла випарки, провело діагностику та ремонт газопроводів високого тиску.

Цех М-6 знову постачатиме на ринок товарний карбамід

Паралельно з ремонтом основних виробничих вузлів і агрегатів «Азот» реконструював залізничні ваги та маневрові пристрої на станції відвантаження карбаміду 66­-го і 67­-го залізничних шляхів.

– Важільні механічні ваги, змонтовані ще у 80-­х роках, уже давали збої в показаннях в процесі зважування та вимагали ремонту, – розповідає Ярослав Чорненко. – Тому було прийняте рішення замінити їх на нові високоточні електронні ваги з тензометричними датчиками. Відповідно, підлягали ремонту та реконструкції і діючі маневрові пристрої, оскільки їх конструктивне виконання не відповідало вимогам до зважування на реконструйованих вагових платформах. Ваги на 67­-му залізничному шляху вже пройшли повірку і готові до передачі в експлуа­тацію, реконструкцію ваг на 66-­му залізничному шляху плануємо закінчити наприкінці грудня поточного року. Реконструкція залізничних ваг вимагала також капремонту приміщення оператора-­зважувальника. Виконаний він за всіма сучасними стандартами з оснащенням комп’ютерною технікою, системою кондиціонування і вентиляції.

Виробничі потужності ПАТ «Азот» складаються з двох цехів із виробництва карбаміду: М­-2 та М­-6. Нагадаємо, що в серпні 2013 року підприємство провело плановий капітальний ремонт цеху М­-2, у який вклало 17 млн. грн. У результаті ремонту продуктивність цього цеху збільшилася з 1110 до 1130 тонн на добу.

У 2013 році холдинг OSTCHEM інвестував у Черкаський «Азот» 222 млн. грн. Зокрема, у планові капітальні ремонти підприємство вклало 127 млн. грн., в інвестиційні програми – 17,5 млн. грн., а в модернізацію – 72 млн. грн. Більше 5 млн. грн. «Азот» спрямував на поліпшення умов роботи.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM


Возврат к списку