<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

24.02.2014

Виробничники «Азоту» обговорюють новий Колдоговір­-2014

У структурних підрозділах ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM проходять збори, учасники яких спільно з адміністрацією та профкомом підприємства підбивають підсумки виконання Колективного договору за 2013 рік та обговорюють пропозиції до проекту Колдоговору-­2014. Станом на 21 лютого збори вже пройшли в УКР, ЦЗ, ЦЕП, М­-9, АТЦ, РМЦ, ЦЦР, КЦ та ін.

На збори виробництва капролактаму за участі Голови Правління ПАТ «АЗОТ» Віталія Склярова прийшло більше 90 працівників. Як розповіла голова цехкому К-­9 Наталія Єрмолаєва, на виробництві було проведено низку заходів, спрямованих на підвищення безпеки праці азотівців і зниження рівня захворюваності. З осені 2013 року колектив виробництва, як і інші структурні підрозділи товариства, отримує бутильовану питну воду. До адміністрації «Азоту» працівники звернулися з проханням вирішити питання централізованої доставки води, а також збільшити об’єми її постачання в літній період.

– Протягом минулого року нашим працівникам надавалися пільги та компенсаційні виплати, передбачені Колдоговором. Наприклад, з фонду Голови Правління було виділено 125 тис. грн. матеріальної допомоги для 77 виробничників, що у 2,5 рази більше, ніж у 2012-­му, – зазначила Наталія Леонідівна. – За рахунок профбюджету в санаторіях України оздоровилося 22 особи, на морі в пансіонаті «Полімер» – 92 особи, серед яких 35 дітей.

Пільгові умови кредитування працівників підприємства КБ «Надра»; організація безкоштовного проходження жінками мамографії; введення додаткової одиниці лікаря-­стоматолога в штатний розпис МСЧ; надання працівникам додаткової 3-­денної оплачуваної відпустки на весілля або в разі поховання рідних – ці та інші порушувані питання розгляне паритетна комісія.


Як зазначив Віталій Скляров, чимало коштів цьогоріч буде спрямовано на виконання соціальних проектів. 4,5 млн. грн. інвестують на капітальний ремонт і реконструкцію їдальні №4 виробництва капролактаму. Минулого року було замінено покрівлю, розпочато фасадні роботи, які продов­жаться з настанням весни. Також тут повністю замінять обладнання для приготування їжі, каналізаційну, вентиляційну системи, кондиціонування тощо. Паралельно тривають ремонтні роботи в чоловічих побутівках корпусу №3001.

Про те, що велика увага приділятиметься цього року ремонту побутівок говорилося і на зборах, що проходили в цеху М-­9.

– Люди повинні мати належні побутові умови і з гарним настроєм іти додому чи на робоче місце, – наголосив Віталій Скляров. – Зараз ми об’їжджаємо цехи, почали з тих, в яких ситуація найгірша і будемо визначатися, де робити ремонти в першу чергу. Перевагу надаватимемо великим приміщенням, в яких перевдягаються по 100-­150 осіб. Зрозуміло, що на все не вистачає ні коштів, ні робочих рук, тому ми будемо збільшувати штат РБЦ, створювати ремонтні бригади при цехах.


Як зазначив начальник цеху М­-9 Іван Мартем’янов, у них така бригада з трьох осіб  вже створена. Нині вона почала роботу в побутівці корпусу 681а. У планах – ремонт ЦПУ і побутівки в корпусі 365а, де готується магнезіальна витяжка.

Поскаржилися виробничники і на відсутність цехового терапевта через що ускладнюється проходження медогляду.

– Це питання також вирішуватиметься. Лікарів повинно бути троє і один з них повинен окремо приймати хворих, щоб вони не контактували з тими людьми, які проходять медогляд, – висловив свою думку голова профкому підприємства Василь Іванов.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку