<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

24.03.2014

Весняна посівна збільшила попит на вироблені «Азотом» добрива

Традиційно разом з весняним теплом біля прохідної ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM вишиковуються черги вантажних автомобілів. Щоб задовольнити потреби покупців, підприємство відвантажувало продукцію навіть у святкові та вихідні дні 10 та 15 березня.

– Найбільшим попитом у наших аграріїв цього року користується карбамідо­-аміачна суміш (КАС), зріс також попит на аміак, аміачну воду та карбамід, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Кон’юнктура ринку складається таким чином, що пожвавлюється не лише внутрішній, а й зовнішній ринки міндобрив, тому частину продукції ми відправляємо на експорт.


Щодоби ПАТ «АЗОТ» відвантажує більш ніж 2 тис. тонн КАСу, що в півтора рази більше, ніж виробляється. З підвищеним весняним попитом хімікам допомагають справитися запаси цих добрив, які накопичувалися протягом зими у спеціальному сховищі місткістю 30 тис. тонн.

– Напрацьована раніше продукція закінчується, темпи продажів залишаються високими, тож незабаром відвантажуватимемо споживачеві карбамідо-­аміачну суміш безпосередньо з виробленої продукції, – розповів начальник цеху М­-7 Микола Скалько.

Практично увесь КАС на сьогодні закупляється вітчизняними аграріями, які переконалися в ефективності цих добрив, придбали необхідну для їх внесення техніку і навіть побудували спеціальні сховища. Також невеликі партії КАСу щовесни відправляються на Молдову, яка вже стала постійним покупцем. Більше експортується за кордон карбаміду (Італія, Туреччина), аміаку (Франція, Іспанія, Нідерланди) та амселітри (Угорщина, Литва, Румунія, Молдова, Нігерія). Проте і для цих добрив пріоритетним залишається український споживач.

– З 50 тисяч тонн карбаміду, які ми плануємо продати в березні, 40 тисяч припадає на внутрішній ринок, – розповідає начальник відділу продажів ПАТ «АЗОТ» Олена Дратована. – Але спрогнозувати наперед яка продукція, на якому ринку і в яких обсягах буде затребувана та конкурентоспроможна неможливо. Тож, комерційна служба підприємства постійно вивчає ринок і гнучко реагує на його зміни.

Олена Василівна також зазначила, що на сьогодні плани з продажу продукції перевиконуються.

До речі, працівники підприємства також можуть придбати добрива для своїх городів за роздрібними цінами, згідно з прейскурантом. Для цього потрібно з паспортом звернутися до відділу продажів та оформити договірний лист.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку