<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

22.04.2014

Черкаський «Азот» OSTCHEM готує молодих спеціалістів для кадрового резерву

ЧЕРКАСИ, 22 квітня 2014 р. – На ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM розпочато експериментальну програму підготовки кадрів. Вона є частиною широкомасштабного проекту із забезпечення хімічної галузі висококваліфікованими спеціалістами, ініційованого Головою Ради Федерації роботодавців України, Головою Ради Групи компаній Group DF Дмитром Фірташем, – повідомив директор департаменту з управління персоналом ПАТ «АЗОТ» Ігор Сергієнко.

Вісім випускників черкаських вузів (Черкаського державного технологічного університету та Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького) нині проходять інтенсивне навчання в цехах з виробництва аміаку та карбаміду, в яких було введено додаткові штатні одиниці.


Сергій Кузьменко зі своїм наставником Тетяною Король

Успішне завершення програми у серпні-вересні 2014 року стане для них «перепусткою» до кадрового резерву на керівні посади.

«Раніше кадровий резерв формувався тільки на рівні посад начальника цеху й вище. Однак сьогодні бракує насамперед начальників змін. Серед цієї категорії значна кількість досвідчених працівників передпенсійного або ж пенсійного віку», – коментує Ігор Сергієнко, директор департаменту з управління персоналом ПАТ «АЗОТ». – «За рахунок цієї програми ми плануємо виправити ситуацію».

Стати апаратниками та пройти навчання на базі підприємства пощастило: Костянтину Малявці, Антону Савицькому, Юрію Осляку, Олександру Азі – цех з виробництва аміаку А-5; Сергію Кузьменку, Станіславу Шаріпову, Євгену Фатенку – цех з виробництва карбаміду М-2; Дмитру Чирві – цех з виробництва карбаміду М-6. Протягом року молоді спеціалісти не лише підвищать кваліфікацію, опанують кілька робочих місць, але й спробують себе у ролі начальників змін.


Ігор Негробов тестує на «Тренажері» Олександра Азу

«Для кожного учасника програми ми сформували «Індивідуальні плани виробничого навчання» з урахуванням вимог «Робочих навчальних планів і програм» ПАТ «АЗОТ», розроблених на основі державних стандартів. Щоправда, окрім освоєння робочих професій, передбачених держстандартами, молоді спеціалісти пройдуть ще й курс теоретичної підготовки для начальників змін. У цьому, власне, й полягає особливість експериментальної програми підготовки кадрів», – розповідає Ігор Негробов, начальник Навчального центру ПАТ «АЗОТ».

На кожному етапі програми (підвищення кваліфікації, опанування нового робочого місця) «студенти» складають екзамени. Молодих спеціалістів, закріплених за цехом А-5 (виробництво аміаку), щомісяця тестують ще й на програмно-апаратному комплексі «Тренажер», на якому можна моделювати й відпрацьовувати різноманітні виробничі ситуації, щоб бути готовими приймати правильні рішення в екстремальних умовах.

«Влітку ми проведемо ще одну перевірку знань. Враховуючи підсумки, ухвалюватимемо рішення по кожному кандидату – або він продовжить навчання й залишиться в кадровому резерві, або ж і надалі працюватиме апаратником із високим рівнем професійної підготовки, здобутим під час участі в програмі», – резюмував Ігор Сергієнко.

Одним із учасників експериментального проекту є Сергій Кузьменко, апаратник випарювання IV розряду цеху М-2 (виробництво карбаміду).

«Хоча я лише нещодавно закінчив університет, однак вчитися не набридло», – зазначає Сергій. – «Започаткований проект підготовки кадрів розглядаю як хороший шанс для професійного  вдосконалення і кар’єрного росту».

Нагадаємо, у вересні 2013 року Черкаський «Азот» підписав меморандум про співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом. З 15 студентами було укладено персональні угоди щодо їх працевлаштування на підприємстві. Вони і є кандидатами на участь в наступній програмі підготовки молодих спеціалістів.

Дещо зазнає змін і система добору учасників. Кандидати проходитимуть співбесіду зі спеціалістами виробничого відділу та вперше спілкуватимуться з психологом, який складе профіль особистісної і професійної компетенції.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку