<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

23.04.2014

Черкаський «Азот» OSTCHEM провів відкритий урок хімії у ЗОШ №20

Представники ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), провели відкритий урок хімії для учнів 7-А класу Черкаської ЗОШ №20. Захід був приурочений до Дня Землі, який традиційно відзначають у світі 22 квітня.

Розпочався урок з невеликого екскурсу в історію. Вчитель хімії ЗОШ №20 Ірина Чернова нагадала учням, що День Землі почали відзначати ще в 1971 році, щоб привернути увагу людей до необхідності збереження та відновлення природи, її ресурсів. Зокрема таким важливим для існування людства ресурсом є ґрунти. Саме завдяки появі мінеральних добрив стала можливою комплексна підтримка їх родючості.


Як пояснив дітям заступник Технічного директора ПАТ «АЗОТ» Андрій Перехрест, без добрив сільське господарство не здатне було б забезпечити зростаючі потреби людей у продовольстві. Грамотне внесення азотних добрив дозволяє відновлювати ресурси ґрунтів та отримувати високі врожаї найрізноманітніших сільськогосподарських культур. Більш детально Андрій Леонідович зупинився на особливостях виробництва добрив Черкаським «Азотом». Насамперед він розповів дітям як із повітря та природного газу можна спочатку отримати рідкий аміак, а потім – гранули карбаміду чи селітри. Для більшої наочності учням показали 10-хвилинний відеоролик про роботу підприємства.

Заступник Технічного директора ПАТ «АЗОТ» Андрій Перехрест

«Цього року ми тільки почали вивчати хімію, але цей предмет вже став одним із найулюбленіших. Фактично все, що відбувається в природі – це взаємозв’язок хімічних реакцій», – ділиться враженнями Олександр Замниборщ, учень 7-А класу. «Я і раніше чув про таке підприємство як «Азот», однак не знав, що воно настільки  велике. Сьогодні багато дізнався про мінеральні добрива, їх види та значення для сільського господарства».

Підшефна ПАТ «АЗОТ спеціалізована школа №20 має гуманітарно-естетичний профіль, проте вчитель хімії Ірина Чернова випустила не одного учня, який пов’язав своє життя з хімією. Частина з них сьогодні працює на «Азоті».

«Коли зустрічаю колишніх учнів, дякують мені за те, що привила їм любов до цієї науки. Тепер вони мають престижну та високооплачувану роботу, адже «Азот» – це найбільше підприємство в області, на якому тримається наше місто», – сказала Ірина Чернова.

Кілька випускників школи №20, майбутніх хіміків, здобувають знання в Черкаському державному технологічному університеті (ЧДТУ), який тісно співпрацює з підприємством. Як наголосив Андрій Громико, викладач ЧДТУ, доцент кафедри хімії та хімічної технології неорганічних речовин, щоб стати хорошим спеціалістом, потрібно пройти відповідну теоретичну школу. Практичні ж навички, перший свій трудовий досвід більшість студентів здобуває саме на ПАТ «АЗОТ». Для багатьох підприємство стає першим робочим місцем.

«Подібні заходи сприяють популяризації професії хіміка серед підростаючого покоління. Щороку вищі навчальні заклади випускають достатню кількість економістів та юристів, однак на ринку праці все більш відчутним стає брак фахівців з технічною освітою», – зауважує Ігор Сергієнко, директор департаменту з управління персоналом ПАТ «АЗОТ.«Холдинг OSTCHEM постійно проводить політику з підтримки хімічної освіти: спонсорує проведення олімпіад міського, всеукраїнського й міжнародного рівнів, допомагає в облаштуванні та укомплектуванні лабораторним обладнанням навчальних кабінетів шкіл, підписує угоди про співпрацю з вузами, оплачує навчання дітей працівників, які планують прийти працювати на підприємство».


Крім нових знань на відкритому уроці з хімії, учні отримали ще й пам’ятні подарунки від Черкаського ПАТ «АЗОТ». Пізніше для школярів організують екскурсію на підприємство.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM 


Возврат к списку