<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

15.05.2014

На виробництві капролактаму триває масштабна реконструкція їдальні та чоловічої побутівки

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM продовжує реалізацію соціальної програми зі створення належних умов праці виробничників. В її рамках – реконструкція їдальні та ремонт побутівки «капролактамівців». На виконання двох проектів підприємство спрямує майже 9 млн. гривень.

– Реалізація програми розпочалася з капітального ремонту побутових приміщень в цехах М-­2 і М­-9. Сьогодні вони відповідають сучасним стандартам, є найкращими за оформленням та комплектацією. Аналогічні роботи зараз тривають на виробництві капролактаму. Окрім цього, ми приступили до реконструкції їдальні №4, яка вимагала не тільки ремонту самого приміщення, а й заміни усіх комунікацій, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

У всіх роботах задіяні служби підприємства та підрядні організації. Також долучаються дві ремонтні бригади, які було створено на базі ремонтно-­будівельного цеху. До речі, вони оновлюватимуть і невеликі побутові приміщення, кімнати прийому їжі, вбиральні в інших структурних підрозділах.

Роман Ріпка (зліва) та виконроб Владислав Сергатий

– Усі підготовчі роботи в побутівці та їдальні виконали працівники виробництва капролактаму. Саме на них покладався демонтаж трубопроводів й обладнання, зокрема електричного, очищення стін від старої штукатурки, винесення будівельного сміття, а це майже 500 тонн. Лише після цього ми передали об’єкти у руки підрядників, – говорить начальник виробництва капролактаму Роман Ріпка.

У чоловічій побутівці корпусу №3001 (цех К­-1) вже реконструювали перекриття, замінили підлогу, вікна, систему водопостачання, водовідведення, вентиляції, опалення. Нині тут триває сантехмонтаж у душовій кімнаті, монтаж стелі й освітлення у роздягальні для чистого одягу. До Дня хіміка підрядники мають завершити виконання першого етапу робіт. На черзі – ремонт коридору та ще однієї роздягальні.

А от реконструкція їдальні №4 за своїми масштабами нагадує будівництво фешенебельного ресторану – великі вікна, просторі зали, тераса… Від колишнього приміщення залишилися тільки стіни.

Монтаж лінії роздачі їжі в залі на другому поверсі

– Оновлена їдальня має бути не лише сучасною, але й комфортною. Атмосферу для відпочинку створюватиме гармонійне поєднання всіх елементів інтер’єру, – зазначає головний будівельник ПАТ «АЗОТ» Андрій Журавльов. – Ми зверталися до фахівців дизайн-­студії. Їхні знання та досвід втілилися у відповідному проекті. Він визначає особ­ливості розташування меблів, конфігурацію стелі й підлоги, розміщення освітлення, передбачає дотримання обраної палітри кольорів. Враховуючи ці особливості, ПКВ розробив проектну документацію по інженерних мережах, ремонту й оздобленню стін, плануванню приміщень.

Будівельники закінчують реставрацію фасаду їдальні

Тут замінять каналізаційну та вентиляційну системи, кондиціонування на другому поверсі, оновлять меблі, кухонне обладнання для приготування та зберігання їжі тощо. Торік почали ремонтувати фасад, замінили вікна й покрівлю. Ремонт останньої виконали за новими технологіями. Враховуючи особливості будівлі, для покрівельного матеріалу було обрано жорсткий пінополіуретан, броньований полімочевиною. Термін його експлуатації – не менше 20 років. Зараз у повному розпалі виконання внутрішніх робіт. Також у планах – облаш­тування прилеглої території: укладення асфальту, тротуарної плитки, створення газону.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку