<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

29.05.2014

Формула успіху на колесах: Автотранспортний цех відзначає ювілей

Автотранспортний цех залишається символом руху та швидкості на Черкаському «Азоті» вже 50 років поспіль. Наказ про його створення було підписано 11 березня 1964 року. Однак ювілей, як і кожен день народження рідного цеху, за традицією транспортники відзначать напередодні або після Дня хіміка.

Перший колектив цеху очолив Микола Степанович Солотовка. Разом зі своїми колегами він брав участь в активній розбудові хімкомбінату. Відповідною була і матеріальна база підрозділу. Вона складалася переважно з дорожньо-­будівельної техніки. З часом розширилися не лише основні завдання цеху, але й автопарк. Сьогодні він нараховує 137 одиниць різноманітної техніки:  легкові автомобілі, самоскиди, вантажні бортові автомобілі, фури, автокрани вантажопідйомністю до 100 тонн, пасажирські автобуси та мікроавтобуси, спеціальні автомобілі, серед яких, наприклад, швидкі допомоги та автомобілі дорожньо­-комунальної служби, снігоприбиральна техніка.

Керівництво підприємства та цеху постійно працює над вдосконаленням роботи підрозділу та поліпшенням його ресурсних можливостей. Так, протягом останніх трьох років було придбано пасажирський автобус, автомобілі «КАМАЗ», «УАЗ», екскаватор, фронтальний навантажувач «Амкодор», а також легкові автомобілі.

– Нашим основним завданням є безперервне забезпечення необхідним транспортом усіх підрозділів підприємства. Ми здійснюємо перевезення, доставку, розвантаження сировини та матеріалів, що надходять, беремо участь у благоустрої території підприємства, – розповідає начальник АТЦ Артем Нардеков. – Без нас не проходить жоден капремонт у виробничих цехах. Парк спецтехніки використовується для монтажу й демонтажу обладнання, агрегатів, теплообмінників, централізованої дос­тавки обладнання. Крім того, ми виділяємо техніку на потреби міста. Зазвичай допомагаємо в ремонті комунікаційних систем та доріг. Німецький кран «Liebherr» неодноразово замовляли для встановлення куполів на храмах та церквах.

Колектив АТЦ нараховує 129 осіб – 100 водіїв, 14 інженерно-­технічних працівників, 7 спеціалістів ремонтної служби та 8 осіб обслуговуючого персоналу. Враховуючи специфіку цеху, слова з пісні «на 10 девчонок по статистике 9 ребят» кардинально протилежні. В АТЦ своя статистика. Спрацюватися зі 119 чоловіками вдалося 10 жінкам. Це техніки з обліку Маргарита Андрійчук та Ірина Федорова, технік з праці Тамара Рак, економіст Нателла Калужинська, диспетчери Ольга Ігольнік і Надія Іванова, завідувач складу Любов Ільченко, комірник Олена Марченко, прибиральниці Тетяна Пастушенко й Оксана Єсипенко. Кожна з них виконує тут свою місію.

«Ітеерівці» на чолі з начальником цеху Артемом Михайловичем Нардековим

Серед працівників чимало таких, хто присвятив рідному цеху не один десяток років трудового життя. Водій Володимир Кругляк (на фото) прийшов на «Азот» у 1972 році. Спочатку працював трактористом у цеху паропостачання, а в грудні 1980-­го року перейшов до АТЦ. На його рахунку мільйони кілометрів за кермом. Колеги поважають чоловіка за працьовитість, щирість, принциповість, відповідальність за доручену справу. Не менше цінує свій колектив і сам Володимир Федорович.


Безаварійну роботу автопарку забезпечує власна ремонтна служба. Автослюсарі проводять діагностику, своєчасний ремонт і технічне обслуговування наявних в цеху транспортних засобів. Вони можуть поставити на колеса автомобіль будь­-якої марки.


Бажаємо колективу цеху здоров’я, добробуту, нових трудових здобутків та «зеленої» вулиці на життєвих і автомобільних шляхах!

«Золотий фонд» цеху: В.І.Швидченко, Т.М.Рак, М.А.Андрійчук, В.Ф.Кругляк, М.П.Черниш, В.Г.Булгару, В.В.Кириченко, О.М.Моложавий, В.П.Метик, О.І.Степовенко, О.М.Сушко, О.М.Качко, О.В.Кондрашевський, А.В.Тесля, В.Г.Глизь. Багатий цех і на трудові династії: Аркадій, Олександр та Артем Іванови; Петро та Олександр Ястреби; Валерій і Віктор Швець; Микола та Валерій Шост; Олександр та Віталій Бутенки; Валентин і Владислав Зеленьки.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку