<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

24.06.2014

Народжені під знаком Близнюків. На «Азоті» працюють двійнята, близнюки і навіть трійнята

Ми часто розповідаємо про династії «Азоту», проте не всі знають, що на підприємстві одночасно трудяться двійнята, близнюки і трійнята. До того ж дві такі братсько-­сестринські династії народилися під знаком Близнюків. Так, 15 червня відсвяткували один на всіх 26-­ий день народження Андрій, Віталій та Вікторія Коломійці, а 18 червня – Сергій та Андрій Трояни відзначили спільний 40­-річний ювілей.

Брати Трояни зізнаються, що повністю усвідомили наскільки їм пощастило народитися разом, коли пішли служити до армії і кожен відчув міцне та надійне плече брата. Після служби вони все роблять удвох. Разом поїхали зі свого рідного села Деймонівка, що на Полтавщині, до Черкас, влаштувалися на «Азот» апаратниками в цех з виробництва карбаміду М-­6, одружилися також з невеликою перервою. Тепер у них велика родина. У Сергія народилися синок і доця, у Андрія – два сини. Всі свята вони відзначають разом.

Нині обидва Трояни працюють машиністами компресорних установок, ще й в одній зміні.

Машиністи компресорних установок Сергій та Андрій Трояни

– Це дуже досвідчені та грамотні працівники на яких дійсно можна покластися, – розповідає начальник цеху М-­6 Ярослав Чорненко. – Коли я прийшов працювати в цех, Андрій мене стажував на робочому місці апаратника гранулювання. Вони дійсно дуже дружні і з роками все більше і більше зближуються.

До речі, сам Ярослав Григорович також має брата Станіслава, який працює в цеху апаратником синтезу і 23 березня цього року вони відзначили 40-­річчя. Тож, у М-­6 відразу дві династії двійнят та ще й одного віку.

А от трійнята Коломійці всі працюють у різних цехах. Андрій – електромонтером цеху К­-4, Віталій також електромонтером в цеху К-­1, а Вікторія – апаратником в цеху М-­7. Близнюки вони лише за гороскопом, адже в житті не надто схожі між собою зовні й зовсім різні за характером.

– Я була безмежно рада, коли дізналася, що очікую на трійню. Кількість мене не бентежила. Це ж мої первістки! Найстарший серед усіх – Андрій, наймолодша – Віка. Різниця між ними – півгодини, – розповідає Олена Миколаївна Коломієць, слюсар КВПіА цеху М-­9. – Звичайно було складно. Їх троє, а в мене тільки дві руки. Вийти погуляти надвір взагалі було надскладним завданням. Це сьогодні є «памперси» і пральні машинки автомат. У ті часи кожного дня мені доводилося прати руками до 140 пелюшок!

Малі бунтівники

Мама каже, що Віка – лідер у тріо з дитинства. Любила виховувати хлопців, кричала на них, якщо їй щось не подобалося. Сама Вікторія зізнається, що була «пацанкою». Навіть зачіску мала коротку. На вулиці завжди гуляла з Андрієм та Віталієм: і по деревах лазила, і у футбол з ними грала – зазвичай стояла на воротах.

– Ми були такими ж непосидючими, любили бешкетувати та галасувати, тож сусіди від нас потерпали, – зізнається Віка. – Одного разу по всьому будинку відключили воду. Ми вранці повідкривали крани, а от закрити забули, зібралися й пішли до школи. Коли повернулися, то з’ясувалося, що затопили три поверхи.

Трійнята Коломійці з мамою Оленою Миколаївною

– Сьогодні вони мої надійні помічники. Допомагають у всьому. Зараз всі разом роблять ремонт у квартирі, – говорить Олена Коломієць.

Статистика двійнят і трійнят на «Азоті» не ведеться, тож достеменно невідомо, скільки їх працює на підприємстві. Ми вже писали про династію Васильєвих, в складі якої є двійнята – Настя та Антон. А в медико­-санітарній частині «Азоту» трудяться медреєстраторами близнючки Наталія та Лідія Йосипенко.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку