<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

04.07.2014

Черкаський «АЗОТ» OSTCHEM підписав Меморандум з обласною адміністрацією про координацію зусиль з метою покращення соціально-економічної ситуації в області

Між Черкаським ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM та обласною державною адміністрацією м.Черкас, у рамках програми корпоративно-соціальної відповідальності підприємств, що входять до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), був підписаний Меморандум про співпрацю. Один із основних напрямків корпоративної відповідальності хімічних підприємств холдингу OSTCHEM Group DF – це регіональний розвиток міст, де знаходяться підприємства групи.

Підписання Меморандуму відбулося під час візиту очільника Черкащини Юрія Ткаченка на ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM та його зустрічі з колективом підприємства.

На виробництві аміаку в цеху А-5

– Гасло «Азот» – це життя» актуальне не лише для міста Черкаси та Черкаської області, а й для України в цілому, оскільки «Азот» на сьогодні чи не єдине хімічне підприємство, яке залишилося працювати в таких непростих економічних та політичних умовах. А це і податки для міста, і робочі місця, і найрізноманітніші соціальні програми, пов’язані з освітою, культурою, охороною здоров’я. Тому влада не може не співпрацювати і не рахуватися з багатотисячним колективом «Азоту». Ми повинні спільно вирішувати проблеми, які актуальні для міста і підприємства, – зазначив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Підписаний Меморандум містить три основні пункти. Перший – участь громадськості у здійсненні державної політики шляхом залучення представників бізнесу безпосередньо до процесу управління регіоном. Прозорість, відкритість та підзвітність громаді мають бути визначальними у діяльності влади. Саме тому губернатор пообіцяв узяти до себе радником з питань промисловості представника підприємства.

Інші два важливі пункти пов’язані з координацією роботи КП «Черкасиводоканал» та вирішенням транспортної проблеми, яка на сьогодні є найболючішою для черкащан. Результатом транспортної реформи має стати нормалізація руху громадського транспорту, проведення тендеру на закупівлю тролейбусів та виведення їх на маршрути вже найближчим часом.

Підписання Меморандуму

Почесний президент ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM Валентина Жуковська нагадала, що це вже другий документ про співпрацю з владою, підписаний підприємством. Так, у 2011 році, коли ПАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM Group DF, відповідно до угоди, укладеної з міською та обласною владою, «АЗОТ» перерахував до міського бюджету 132 млн. грн., які мали бути витрачені на ремонт доріг та закупівлю тролейбусів. 

Нагадаємо,  відповідно до програми «Збережи своє місто», ініційованої Дмитром Фірташем, у вересні 2012 року містоутворюючим підприємством Черкас – Черкаським «АЗОТом» було профінансовано реконструкцію Палацу культури, а також площі та фонтану перед ним. Загальна вартість робіт склала близько 50 млн. гривень. Також у квітні 2012 року було закуплено обладнання для унікального центру лікування дітей із захворюваннями нервової системи. ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM взяло шефство над 10 школами міста, в яких навчаються близько 7 тисяч дітей. 

– Для країни та один для одного потрібно робити більше, ніж ми формально зобов’язані. У цьому й полягає справжній патріотизм, – це основна позиція засновника та власника Group DF Дмитра Фірташа.

Дмитро Фірташ, Голова Ради директорів Групи компаній Group DF та головний акціонер ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM виступає за те, щоб містоутворюючі і великі підприємства допомагали містам, в яких вони працюють.

– Підприємства мають відігравати активну роль у розвитку міст, в яких вони розташовані. Важливо не тільки сплачувати податки, але й надавати адресну допомогу своїм містам. Така допомога дуже ефективно працює. Адже для людей дуже важливо бачити результат, коли на їхніх очах змінюється їхнє місто, змінюється їхнє життя на краще, – переконаний Дмитро Фірташ.

Всього ж підприємства Group DF Дмитра Фірташа в 2013 році виділили 219 млн. грн. на покращення соціальної інфраструктури в 10 містах своєї присутності. А це покращення якості життя більш ніж 1 млн. українців.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку