<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

22.07.2014

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM продовжує надавати матеріальну допомогу українським військовим

Працівники Черкаського «Азоту», що входить до холдингу OSTCHEM (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF), збирають кошти для військовослужбовців, задіяних у проведенні антитерористичної операції на Сході країни.

Ініціатива зі збору коштів належить самим виробничникам. Вона охоплює всі структурні підрозділи товариства. Внески працівників використовуватимуть для надання адресної допомоги військовим.

На сьогодні зібрано майже 26 тисяч гривень.

Близько 7,5 тисяч гривень ПАТ «АЗОТ» уже спрямував на закупівлю матеріально-технічних цінностей для Ізмаїльського прикордонного загону (Одеська обл.).

Наразі військовослужбовці перебувають на Черкащині. Вони проходять підготовку на базі Навчального центру Державної прикордонної служби України в Оршанці. Протягом 10 днів група військових братиме участь у різнопланових заняттях – від тактичних до практичних, після чого вони поїдуть в зону проведення антитерористичної операції, де охоронятимуть від зовнішнього ворога державний кордон. Паралельно військовослужбовці створюють запас матеріальних цінностей.


– Готуємося заздалегідь. Перелік речей першої необхідності час від часу доповнюють хлопці, які вже повернулися або перебувають в зоні АТО, – говорить Сергій Лозан, майор Ізмаїльського прикордонного загону. – Ми не очікували, що ПАТ «АЗОТ» так швидко відгукнеться на наше прохання. Про такий обсяг допомоги навіть не мріяли. Величезне спасибі всім небайдужим працівникам, які усвідомлюють серйозність тих подій, що розгорнулися на території нашої Батьківщини.

На прохання прикордонників Черкаський «Азот» придбав різноманітні запчастини та камери для автомобілів КамАЗ, УАЗ, ГАЗ, сітку для маскування транспортних засобів. Крім того, для своїх товаришів по службі військові повезуть засоби особистої гігієни та побутові предмети першої необхідності. У підготовці комплекту гуманітарної допомоги брали участь начальник бюро інженерної підготовки Олександр Задунайський та економіст воєнізованого газорятувального загону ПАТ «АЗОТ» Дмитро Самуйлик.

– Насамперед з’явилася потреба в запчастинах і комплектуючих для транспортних засобів. Техніка тривалий час не використовувалась. Зараз же під час експлуатації виникають додаткові непередбачувані проблеми. Однак в умовах АТО нам потрібні відремонтовані автомобілі, щоб можна було швидко їхати, маневрувати. Більше шансів уникнути нищівного обстрілу, якщо рухаєшся, скажімо, зі швидкістю 80 км/год, адже ворогові тяжче влучити в ціль, – зауважує Олександр Ніколаєв, старший прапорщик Ізмаїльського прикордонного загону.


Слід зазначити, що з розумінням до прикордонників і представників підприємства ставилося й керівництво торговельних закладів, у яких проходила закупка матеріально-технічних цінностей. Жоден керівник не відмовив у знижці на товари. Крім того, з пропозицією допомогти до військовослужбовців підходили й свідомі черкащани.

– На жаль, щодня ситуація у східних регіонах України тільки загострюється. Відповідно ще більше актуалізувалося питання матеріального забезпечення армії, поліпшення ефективності обороноздатності країни. Розпочата у нас на підприємстві акція зі збору коштів, напевно, матиме безстроковий характер. Ці гроші поступово використовуватимемо для закупівлі необхідної амуніції та спецтехніки, наприклад, як у випадку із групою прикордонників з Ізмаїлу. Також ми надаватимемо допомогу постраждалим у бойових діях військовим, які нині перебувають на лікуванні, – резюмує Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Нагадаємо, на початку квітня спільними зусиллями виробничників було зібрано 528 тис. гривень. Тоді всі кошти підприємство перерахувало на рахунок Міністерства оборони України, відкритий у Державній казначейській службі. Згодом ініціативу підтримали працівники 3-го управління ТОВ «СКАТ-ЦЕНТР», які забезпечують охорону об’єктів ПАТ «АЗОТ», його матеріальних цінностей та організовують пропускний режим. На прохання Черкаського автомобільного батальйону вони закупили запчастини для спецтехніки – акумулятори, паливні фільтри, редуктори, автомобільні камери, підшипники тощо.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку