<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

22.07.2014

У цеху К-­3 проходить капремонт блоку розділення повітря

На ПАТ «АЗОТ» у цеху К­-3 розпочався плановий капітальний ремонт установки з розділення повітря криогенного типу Кж-­2 №1. Виконання запланованого комплексу робіт, згідно із затвердженим графіком, має завершитися на початку серпня.

– Капремонт блоків розділення повітря, яких у нас три, ми проводимо кожного року. Однак усе залежить від часу, який вони відпрацювали. Загальний пробіг установки має скласти 8640 годин. Скажімо, установка низького тиску КА-­5 працює без перерви. Інші ж дві установки високого тиску можуть працювати почергово, залежно від навантаження на виробництві. Тому дати їхнього ремонту можуть варіюватися, – говорить начальник цеху К­-3 Петро Федоришин. – Оскільки наш цех забезпечує вибухобезпеку та пожежну безпеку всіх хімічних процесів на виробництві азотних добрив, основним результатом якісно проведеного капремонту є надійна та безаварійна робота нашого обладнання.

Начальник цеху П.Ю.Федоришин проводить «п'ятихвилинку»

У бюджеті на 2014 рік на ремонт трьох блоків розділення повітря заплановано близько 800 тис. грн. Комплекс визначених заходів традиційно виконує ПП «Кисеньремтехмонтаж», чиї фахівці мають допуск до висотних і зварювальних робіт. Співпраця цієї підрядної організації з ПАТ «АЗОТ» нараховує вже майже 50 років. Саме її спеціалісти брали участь в монтажі перших блоків розділення повітря на аміачному виробництві. Також будуть задіяні працівники ремонтно­-механічного цеху, які відремонтують арматуру.

Зараз підрядники звільняють Кж-­2 №1 від сипучої суміші – перліту. Цей ізоляційний матеріал надзвичайно легкий (1м3 важить лише 100 кг) і має низьку теплопровідність, що дозволяє уникати нагрівання установки, температура всередині якої досягає позначки ­-196 °С.

– Увесь перліт трубопроводами транспортується до сховища. Як довго відкачуватимемо його, визначити складно. Ми маємо «розперлітити» всі три відсіки блоку – арматурний, ректифікаційний та теп­лообмінний. Потім під тиском тестуватимемо міцність труб у місцях їх зварювання. Виявлені дефекти й пропуски, які з’явилися у процесі експлуатації, усунемо, після чого проведемо повторні випробування на наявність дефектів. Перед заповненням установки перлітом додатково перевіримо нівелювання всіх апаратів і трубопроводів, – розповідає майстер ПП «Кисеньремтехмонтаж» Юрій Колядюк.

Нині паралельно з установкою для розділення повітря ремонтується ще й блок цеолітової очистки. Саме тут повітря пов­ністю очищується від діоксиду вуглецю та вибухонебезпечних домішок.

– Фахівці підрядної організації вже почали вивантажувати відпрацьований цеоліт. Згідно з ДСТУ, в рідкому кисні може міститися діоксид вуглецю, однак у певній концентрації. Коли вона починає підвищуватися, для нас це стає сигналом про потребу в заміні адсорбенту до виходу показників за межі визначеної норми, – пояснює заступник начальника цеху К­-3 Валерій Молчанов. – Після встановлення фільтрів, ремонту й випробування арматури, ми завантажимо новий цеоліт у балони.

Заступник начальника цеху В.В.Молчанов і механік Є.А.Гонтар біля арматурного відсіку
блоку розділення повітря

Крім того, цього року у відділенні компримування та осушування повітря КВПіА (корпус 365) запрацюють нові осушувачі. Замість шести установок, які функціонують майже 50 років, встановили дві ірландські вартістю 775 тис. грн.

– Сучасні осушувачі запрацюють найближчим часом. Вони більш надійні і матимуть вищу продуктивність. Перек­лючення адсорберів відбуватиметься автоматично, залежно від точки роси. Установки вже змонтували. Залишилося тільки встановити додаткові деталі й провести пусконалагоджувальні роботи. Виконуватимуть їх представники фірми­-постачальника, – зазначає Валерій Молчанов.

У перспективі – заміна ще й самого повітряного компресора у цьому ж відділенні. Термін його окупності становитиме менше року. Реалізація цього заходу дозволить зменшити обсяги споживання електроенергії та оборотної води.

Довідка. Цех К-­3 забезпечує виробничі цехи газоподібним азотом, який використовують для продувки апаратів і трубопроводів, пожежної безпеки та ін. Рідкий азот застосовують на підприємстві як охолоджувач. Крім того, його купують медичні та косметичні заклади. Користується попитом серед споживачів і високоякісний кисень.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку