<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

30.07.2014

Українські школярі посіли друге місце на Міжнародній олімпіаді з хімії

Українські школярі підкорили Міжнародну олімпіаду з хімії, завоювавши два золота і два срібла та зайняли в командному заліку друге місце після Сінгапуру. 46­а Міжнародна хімічна олімпіада серед школярів пройшла в столиці В’єтнаму Ханої з 20 по 29 липня 2014 року.


На Олімпіаді Україну представляли школярі з Києва та Львова

Холдинг OSTCHEM, який об’єднує підприємства азотної хімії Group DF, став генеральним спонсором команди українських школярів.
– Ці школярі – гордість всієї країни. Змагання міжнародного рівня вимагають високої підготовки, і наші діти продемонстрували, що в Україні є значний науковий потенціал у галузі хімії. Ми будемо і надалі підтримувати талановитих і зацікавлених у науці дітей, адже саме вони створюватимуть майбутнє хімічної промисловості, майбутнє країни, – заз­начив генеральний директор OSTCHEM Олександр Халін.

У поточному році за перемогу в найпрестижнішому змаганні боролися учні з 75 країн. Україну на олімпіаді представили чотири хіміка з Києва та Львова. Золоті нагороди отримали: учень київського науково­природничого ліцею №145 Христофор Хохлов, учень київського ліцею №100 «Поділ» Роман Діденко, а срібло Міжнародної хімічної олімпіади вибороли старшокласники Львівського фізико­математичного ліцею­інтернату Олег Гордійчук і Владислав Нешта. Двох останніх підготувала Олексин Лілія Тадеївна – заслужений вчитель України, яка виховала близько 10 призерів всеукраїнських та міжнародних олімпіад з хімії.

У командному заліку українська збірна набрала 296,04 балів і посіла друге місце після Сінгапуру (298,87 балів), випередивши Росію (293,39), В’єтнам (293,13), Тайвань (293,09), Китай (280,32), США (270,91) і Туреччину (267,1). Такий високий результат українська збірна здобуває вперше.

– Друге місце на міжнародній олімпіаді – це дуже високий результат, який говорить про те, що ми рухаємося в правильному напрямку. Наша хімічна компанія почала підт­римувати українську олімпійську команду ще 4 роки тому і щороку наші хлопці показують більш високі результати. Ми дивимося у майбутнє і чудово розуміємо, що зможемо побудувати сильну хімічну промисловість тільки тоді, коли створимо ефективну систему підготовки кадрів, а вона починається зі школи. Я докладу всіх зусиль, аби наші хлопці змогли реалізувати себе як вчені чи інженери в українських інститутах та підприємствах, – сказав Голова ради директорів Group DF, голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

Холдинг OSTCHEM підтримав українських олімпійців у рамках програми «Підтримки шкільної хімічної освіти», ініційованої власником Group DF Дмитром Фірташем.

Довідка
Міжнародна хімічна олімпіада – академічне змагання серед школярів, яке проводиться з 1968 року. Щорічно в олімпіаді беруть участь учні із понад 70 країн.
Українські школярі беруть участь у міжнародних хімічних олімпіадах з 1994 року. За цей час вони завоювали 78 медалей – 16 золотих, 33 срібних і 29 бронзових нагород.
Голова Ради Групи компаній Group DF Дмитро Фірташ, що інвестує в хімічну галузь України, надає істотну підтримку шкільній хімічній освіті. Зокрема, група хімічних підприємств OSTCHEM надала підтримку збірній України на олімпіадах 2011­2014 років.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку