<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

29.08.2014

За сприяння холдингу OSTCHEM у Черкасах пройшов перший регіональний агрофорум «Чотири сезони» для сільгоспвиробників

Холдинг OSTCHEM виступив генеральним партнером проведення аграрного форуму «Чотири сезони». Проект створений для формування регіональних спільнот професіоналів агросектору –  представників дрібних і середніх фермерських господарств, підприємств-виробників мінеральних добрив, науково-дослідних інститутів, компаній, що спеціалізуються на поставках агрохімії для сільгоспвиробників. У першому форумі, що пройшов у м. Черкаси, взяли участь сільгоспвиробники центрального регіону України.

Марія Беззубова,  директор з питань маркетингу, стратегічного аналізу та планування OSTCHEM:  «Ми вирішили стати генеральним партнером проведення форуму «Чотири сезони», бо вважаємо, що АПК завжди був і є фундаментом економіки України. А ми, агрохіміки, виробники мінеральних добрив, хочемо запропонувати своїм споживачам найбільш оптимальні і економічно, і технічно агрохімічні технології з урахуванням регіональних особливостей. Поточні зміни в країні повинні привести до лібералізації аграрного ринку. Покращення умов експорту в країни ЄС може дати потужний поштовх розвитку сільськогосподарського виробництва. Український аграрний сектор повинен мати можливість скористатися наданим шансом».

«Організовуючи цей форум, ми зробили акцент саме на дрібних та середніх господарствах, а не на великих гравцях агроринку, – розповідає Сергій Пісоцький, директор інформаційного агентства Маркетинг Аналітик Груп, що спеціалізується на підготовці аналітики для хімічної промисловості. –  Проведення форуму в такому форматі – на регіональному рівні –  ініціював холдинг OSTCHEM. Мета форуму –  надати господарникам якомога більше інформації щодо найбільш оптимальних агрохімічних технологій, структуру і тенденції українського ринку мінеральних добрив, об’єднати та підтримати їх, зробити більш успішними та конкурентоспроможними».

 «Ми, агрохіміки, відчуваємо себе невід'ємною частиною агропромислового сектору країни. Наші фахівці вивчають основи агрономії, цікавляться останніми досягненнями агротехнологій,  – зазначив Андрій Коваленко, комерційний директор ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.  – Адже успіх аграрної галузі це цілий комплекс взаємопов'язаних речей: освіта, кадри, земельні відносини, агрономія, насіннєва база, сільськогосподарська техніка, фінансове забезпечення, агрохімія. Ми були одними з перших, хто зробив основний акцент у своїй діяльності на задоволення потреб українських аграріїв».

Агроном та комерційний директор фірми ПрАТ «УкрАгро НПК» Олександр Лихожон та 
Володимир Хочай демонструють кукурудзу, яку вдалося виростити завдяки вітчизняним
добривам

За останні роки підприємства OSTCHEM  зробили багато кроків для вдосконалення своєї співпраці з сільськогосподарськими підприємствами: збільшено потужність виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС) для задоволення зростаючих потреб українського ринку; збільшено обсяги зберігання добрив у міжсезоння; налагоджено зберігання і відвантаження КАС черкаського виробництва на ПАТ «РівнеАзот»;  побудовані вузли фасування карбаміду і сульфату амонію; посилено контроль за якістю і кількістю продукції, що відвантажується.

Представники холдингу OSTCHEM озвучили стратегію «агрохімічної революції», яка має відбутися в Україні і покликана допомогти аграрному сектору стати більш динамічним, активним та ефективним. Її складові: підтримка системи аграрної і агрохімічної освіти, розробка і впровадження нових видів агрохімії, створення умов для отримання аграрним сектором повного комплексу агрохімічного обслуговування.

Уже найближчим часом холдинг планує запропонувати ринку добрива з керованою розчинністю, які вносяться по мерзлоталому ґрунту і починають працювати коли температура підніметься вище 5-7° С, нові види КАСів, модифікації аміачної селітри зі внесенням фосфорних і калійних речовин. Наукові розробки таких добрив уже є і нині вирішується питання як їх можна впровадити у виробництво.

Гості дізналися як виробляється карбамід у цеху М-2

Про такі нові розробки, в тому числі й спеціальних комплексних добрив, розповіли Ігор Канюка, завідувач відділом аналітико-інформаційного забезпечення Черкаського державного науково-дослідного інституту техніко-економічної інформації в хімічній промисловості (НІІТЕХІМ) та Сергій Вакал, директор Сумського державного науково-дослідного інституту мінеральних добрив та пігментів «МІНДИП». 

Черкащина була обрана для проведення першого форуму не випадково. Адже саме тут знаходиться одне з найпотужніших в Україні підприємств із виробництва мінеральних добрив – Черкаський «Азот» OSTCHEM, на якому учасники конференції побували з екскурсією. 

На центральному пульті управління (ЦПУ) цеху з виробництва аміаку А-5

Планується, що форум стане традиційним і проводитиметься чотири рази на рік у різних регіонах України, а його тематика відповідатиме актуальності того сезону, під час якого проводитиметься захід. Наприклад, літній форум був присвячений темі осінньої посівної. Враховуватимуться також особливості регіону, в якому проходитиме захід.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку