<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

08.09.2014

Для забезпечення українських аграріїв мінеральними добривами до осінньої посівної ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM працює на повну виробничу потужність

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), завантажив усі виробничі потужності понад 100%. Цехи з виробництва аміачної селітри та карбаміду працюють у понадпроектному виробничому режимі та перевиконують планові показники. Така інтенсивність виробництва мінеральних добрив обумовлена необхідністю забезпечити українських аграріїв достатньою кількістю добрив до початку осінньої посівної.

– Забезпечення українського агропромислового комплексу якісними українськими добривами залишається пріоритетом для нашого підприємства азотного холдингу ОSТCHЕМ Group DF. Усі технологічні цехи з виробництва мінеральних добрив Черкаського «Азоту» зараз працюють у понадпроектному виробничому режимі та перевиконують планові показники з виробництва продукції, – зазначив Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Цех з виробництва аміачної селітри при проектній потужності 2800 тонн/добу та плані 3 тис. тонн зараз виробляє 3150 тонн продукції на добу. Вся вироблена аміачна селітра йде на внутрішній ринок, виключно для потреб українських аграріїв. Продукція відвантажується залізницею у напіввагонах, критих вагонах, самовивозом – автомашинами. У серпні ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM відвантажив для потреб села 86 тис. тонн аміачної селітри.


Після встановлення сучасного компресора К-105 «Howden KD Compressors s.r.o.», аналогів якого немає в Україні, виробіток карбаміду в цеху М-6 з проектних 1000 тонн збільшився на 550 тонн і становить 1550 тонн/добу. Ще один цех з виробництва  карбаміду (М-2) виробляє 1100 тонн продукції при проектній потужності 1000 тонн. 

Частина виробленого цехом М-6 карбаміду відправляється на виробництво карбамідо-аміачної суміші (КАС). Попит на ці рідкі комплексні добрива постійно росте, тому у вересні підприємство планує постачати їх на ринок як мінімум удвічі більше, ніж у серпні. Надалі, залежно від попиту, частка виробництва КАСу буде збільшуватися.


Для забезпечення технологічних цехів достатньою кількістю сировини, на повну потужність працюють цехи з виробництва аміаку А-3 та А-5, які разом на сьогодні виробляють 2900 тонн продукції на добу.

У 2014 році холдинг OSTCHEM інвестує у розвиток Черкаського ПАТ «АЗОТ» 184 млн. грн., з яких на капітальні ремонти витрачено близько 138,5 млн. грн., на модернізацію виробництва – 34 млн. грн., на реалізацію інвестиційних програм – 8 млн. грн.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку