<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

03.09.2014

Цех з виробітку кальцинованої соди К­-6 відзначив ювілей

«Завод у заводі» – так образно називають виробництво капролактаму, в число якого входить вісім структурних підрозділів. Серед них і цех з виробітку кальцинованої соди К-­6, біля керма якого чотирнадцять років перебуває Олександр Володимирович Полішко. Ця естафета йому дісталася від Григорія Івановича Головача та Романа Володимировича Ріпки, які в різні роки очолювали цех. 2 вересня 1984 року колектив вважає офіційною датою пуску цеху й одержання першої продукції.

– У складі виробництва капролактаму наш цех К-­6 призначений для утилізації шкідливих відходів, які за технологією утворюються в результаті виробітку капролактаму, – розповідає начальник цеху Олександр Полішко. – Головна його специфіка полягає в тому, що тут в основному застосовується нестандартне обладнання. Для його грамотного обслуговування вкрай важливі технічно­-творчі підходи. Таким вимогам цілком відповідають досвідчені фахівці в особі заступника начальника цеху Сергія Вікторовича Бегеки, механіка Валерія Борисовича Васильєва, який всі 25 років трудового стажу працює в одному цеху, старшого майстра Анатолія Микитовича Солода, інженера-­технолога Інни Євгеніївни Марчук, на якій тримається вся документація цеху і яка 44 роки добросовісно трудиться на «Азоті», майстра з ремонту КВПіА Василя Івановича Кравченка та інших. Протягом трьох десятиліть діяльності цеху все поступово «притиралося», вдосконалювалося, налаштовувалося… Маю на увазі як устаткування, так і виробничників. Було впроваджено чимало раціоналізаторських пропозицій, сформувався згуртований колектив однодумців, якому під силу вирішувати будь­які завдання. Цех К-­6 також виробляє продукцію. Це кальцинована сода, яка відвантажується як товарний продукт і використовується в багатьох галузях народного господарства. Певний її запас зберігається на підприємстві на випадок нейтралізації кислотного середовища в окремих цехах.

Структурною одиницею цеху К-­6 є, так званий, базисний склад. Це окреме господарство, яке призначене для прийому, зберігання і видачі основних видів сировини, що застосовується на виробництві капролактаму для випуску кінцевої продукції. Очолює його старший майстер Анатолій Микитович Солод, який стояв біля витоків цеху, і вже 27 років працює на благо рідного «Азоту». Це його велика заслуга в тому, що склад з етапу проекту перейшов у діючий.

Співробітники цеху К-6 на чолі з керівником О.В.Полішко (перший зліва)

По суті, К­-6 без перебільшення є кузнею кадрів. Скажімо, професійне сходження тут отримав не один енергетик цеху. В управління виробництва капролактаму перейшли працювати колишній керівник підрозділу Роман Володимирович Ріпка, заступник начальника цеху Леонід Олександрович Атамась (на сьогодні він працює в холдингу OSTCHEM), Зоя Василівна Хорольська очолила відділ охорони навколишнього середовища, колишній керівник цехової служби КВПіА Володимир Васильович Гірченко тепер начальник бюро КВПіА управління виробництва. Як зауважив майстер з ремонту КВПіА Василь Іванович Кравченко, у «спадок» від Володимира Васильовича йому дісталося 90 відсотків модернізованого устаткування засобів КВПіА. Та й сам Василь Іванович уже майже 30 років трудиться в цеховій службі КВПіА. Майже одночасно з ним прийшла працювати слюсарем КВПіА й Наталія Вікторівна Запорожець. Її біографія на підприємстві розпочалася ще в 17 років. Наталія Вікторівна з особливою теплотою згадує кожного, з ким її зводила професійна доля. Це Василь Дем’янович Гончаренко, Юрій Анатолійович Хвалін, Костянтин Іванович Кожушко, Едуард Степанович Горелик та інші.

«Старожил» цеху, старший майстер зміни Володимир Васильович Підгорний перейшов у К-­6 з цеху пароводопостачання за порадою Віктора Гавриловича Тітаренка, який на той час очолював технологічну службу. За всю історію цеху фахівцем вищої категорії він називає Сергія Івановича Балабаєва. Його досвід послужив багатьом апаратникам, він «виховав» не одного начальника зміни.

Щирий привіт від історичної для підприємства особистості Миколи Івановича Буданцева колективу передала електромонтер Катерина Іванівна Міхно. Знаменитий бригадир БУ­-30 добре пам’ятає всі свої професійні автографи, які залишив на «Азоті», і в цеху К-6 зокрема.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку