<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

22.10.2014

Попит на добрива ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM не спадатиме до кінця року

Черкаський «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), за підсумками 9-ти місяців роботи відвантажив для потреб сільгоспвиробників близько 490 тис. тонн аміачної селітри, що на 3 відсотки більше, ніж торік. До кінця року спаду попиту на ринку не очікується. Про це повідомив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM постійно нарощує темпи виробітку й відвантаження мінеральних добрив. Водночас аграрії поспішають закупити якомога більше поживи для проведення осінньо­-польових робіт, а також зробити запас на весну.

– Вже зараз ми бачимо, що вся вироблена в жовтні продукція, знову ж таки піде «з коліс». Не очікується спаду і в наступні місяці. Після того, як потреби в добривах під час осінніх польових робіт будуть задоволені, – відбудеться перехід до їхнього зимового накопичення на складах. Цей процес триватиме до весни, – зазначає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Працюючи в складних умовах, ми повинні виконувати договірні зобов’язання щодо поставок мінеральних добрив для села, аби аграрії виростили врожай і Україна була з хлібом, а також виконувати експортні контракти, забезпечуючи надходження валюти в державу.


Цьогоріч підприємство вже відвантажило майже 490 тис. тонн аміачної селітри, що на 3% більше, порівняно з минулим роком. Загалом же потреба аграріїв в аміачній селітрі становить 1,7 мільйона тонн. Підприємства, що входять до азотної групи холдингу OSTCHEM, у змозі повністю перекрити цю кількість за умови, що вони будуть стабільно працювати. Однак за нинішньої складної суспільно­-політичної і економічної ситуації, обтяженої воєнними діями на Сході України, це неможливо. Горлівський «Стирол» і Сєвєродонецький «Азот» не працюють. Не на повну потужність працює і ПАТ «Рівнеазот». Тому  левову частку виробітку аміачної селітри для внутрішнього споживача взяв на себе Черкаський «АЗОТ».

Більшу частину карбаміду, який виробляють на підприємстві, традиційно експортують. У процентному відношенні за підсумками 9-­ти місяців ця частка склала 70%.

З року в рік підвищеним попитом на внутрішньому ринку користуються рідкі комплексні добрива. Так, аміачну воду вже повністю вибрали зі сховищ і відвантажили споживачам. Щодо  карбамідо-аміачної суміші (КАС), то її також почали активніше купувати, щоб зробити запас, оскільки цю поживу частіше вносять навесні.

Продукцію Черкаський «АЗОТ» відвантажує різними видами транспорту: вагонами, напіввагонами, автомобілями. Закуповують добрива як трейдери, так і великі агрохолдинги та дрібні господарства.

Як стверджують трейдери, ті, хто заздалегідь потурбується про запас добрив, будуть «на коні».

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку