<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

26.02.2015

Черкаський «Азот» OSTCHEM в 2014 році інвестував в охорону навколишнього середовища майже 50 мільйонів гривень

ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), у 2014 році спрямувало майже 50 млн. грн. на екологічні проекти та заходи з охорони навколишнього середовища.

Щорічно на реалізацію екологічних проектів ПАТ  «АЗОТ» спрямовує десятки мільйонів гривень. У 2014 році  на охорону навколишнього середовища було витрачено майже 50 мільйонів грн. 

– Для нас надзвичайно важливим є екологічний аспект, оскільки, інвестуючи у підприємство, в його розвиток та охорону навколишнього середовища, ми сприяємо економічному піднесенню нашої компанії. Це дає нам змогу нарощувати виробничі потужності і в достатній кількості забезпечувати сільськогосподарських товаровиробників мінеральними добривами. Показовим у цьому плані є 2014 рік. Підприємство  значно  збільшило виробіток аміаку та карбаміду й зуміло у надто складних економічних умовах виконати взяті на себе зобов’язання перед аграрниками та забезпечити проведення посівних компаній. Ми працюємо для України і для того, щоб мати «хліб на столі», – сказав Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.


Серед найбільш ефективних проектів, реалізованих у 2014 році, які дали можливість значно зменшити викиди аміаку та суспендованих частинок (пилу аміачної селітри), було здійснено в цеху з виробництва аміачної селітри (М-9) та аміаку в цеху з виробництва карбаміду (М-6). 

У цеху М-9 було проведено капітальний ремонт внутрішнього облаштування промивних скруберів з елементами модернізації, виготовлено та здійснено монтаж газорозподільного короба у внутрішній частині скруберів. Також проведено заміну фільтрувальної тканини рукавних фільтрів установки приготування магнезіальної добавки. 

– В результаті проведених робіт в цеху М-9, викиди у порівнянні з 2013 роком скоротилися: аміаку – на 6,8%; оксидів азоту – на  5,1%; суспендованих частинок – на 11,5%. У цеху М-6 з виробництва карбаміду під час проведення капітального ремонту було виконано значний обсяг робіт з ремонту обладнання, в тому числі й на вихрових абсорберах, де  було впроваджено ряд заходів, що дозволили  скоротити викиди аміаку в порівнянні з 2013 роком на 13%, – розповідає начальник відділу з охорони навколишнього середовища  ПАТ  «АЗОТ» Зоя Хорольська.

– Інвестуючи десятки мільйонів гривень у заходи з охорони навколишнього середовища, оскільки це один із пріоритетних напрямків розвитку нашого підприємства, ми забезпечуємо екологічну й економічну безпеку, як «Азоту», так і міста Черкаси в цілому, –  зазначив Віталій Скляров.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку