<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

05.03.2015

І на роботі, і вдома виробничниці «Азоту» – найкращі

Виробничниці Черкаського «Азоту» можуть похвалитися високими трудовими показниками, авторитетом та повагою серед колег, проте робота – це лише частина життя. Є ще дім, в якому вони – турботливі дружини, мами та бабусі, дбайливі господині.

Алла Авербах виготовляє неперевершені роботи з бісера

Будинок апаратника змішування цеху з виробництва аміачної селітри М-9 Алли Авербах завжди наповнений квітами і не лише тими, які вона вирощує, а й виконаними з бісеру.

Це для Алли Василівни справжнє захоплення для якого завжди знаходиться час. Навіть якщо доводиться творити вночі. Бо ж, як зізнається майстриня, буває несила залишити недороблену квітку та й двійко внучат – двохрічний Максим та Артем, якому рік та п’ять місяців, не можуть не займати коробочки з різнокольоровим блискучим бісером чи фарби. Тож і доводиться бабусі приступати до роботи після того, як маленькі помічники повлягаються спати.

Скільки вже виготовлено робіт майстриня не рахувала. Адже велика їх кількість іде на подарунки близьким та знайомим. Але бісероплетінням захоплення Алли Василівни не обмежуються. Вона дуже добре малює, в’яже, вишиває, виготовляє короби зі згорнутих з газетного паперу трубочок. Мамин талант передався і дочці Тетяні, яка має фах «дизайнер інтер’єрів», добре малює та вишиває. Нині готує на мамин ювілей подарунок – картину «Джоконда», вишиту хрестиком. Та й син Євгеній має творчу роботу – працює директором рекламного агентства.



В історії дружної родини Авербахів є багато цікавих збігів. Так, і Алла Василівна і її чоловік – Віктор Михайлович, який, до речі, працює в М-9 слюсарем КВПіА, народилися 13 числа, а їхнє свідоцтво про одруження має номер 1313. З різницею в 2 роки в них народилися діти, з різницею в рік вони одружилися, в один і той же рік подарували батькам внучат. 

Будинок азотівців Безпалих завжди уквітчаний

Подружжя Безпалих постійно разом: з 7.30 до 16.30 на роботі в цеху з виробництва карбаміду М-2, а потім – удома, в справах чи на відпочинку.

Ольга Григорівна трудиться апаратником підготовки та відпуску напівфабрикатів і продукції, а Сергій Юрійович – майстром з ремонту електрообладнання.



Живе подружжя в селі Хацьки, тож роботи на обійсті вистачає, проте знаходиться час і на головне захоплення господині – вирощування квітів, які влітку буквально заквітчують будинок та милують око різнокольоровими барвами. Як зізнається Ольга Григорівна, квіти в неї є практично всіх видів. Дуже любить троянди, колекціонує лілії та іриси. Багато в господині й кімнатних рослин, які активно «освоюють» нині її новий робочий кабінет.

А ще Ольга Григорівна дуже гарно готує і колеги вже з нетерпінням чекають свят, щоб скуштувати улюблений всіма торт «Наполеон» у її виконанні. Що вже говорити про її рідних мужчин – чоловіка та 12-річного сина Євгенія, які в захваті від маминих страв і  віддячують їй за турботу любов’ю та підтримкою.

Знову взятися за спиці надихнув онучок

Інженер-технолог  цеху розділення повітря К-3 Алла Замостян в’яже та шиє ще зі школи. Згодилися ці навички, коли народилися діти – дочка Юля та син Юрій, адже у 80-ті на все був дефіцит і пінетками, костюмчиками, шапочками мама забезпечувала малечу сама.

Потім рукоділля перестало бути актуальним. Згадати ж колишні навички Аллу Миколаївну надихнуло в 2012 році народження довгоочікуваного онука Максима. Не могла бабуся втриматися, щоб не зв’язати крихітних пінеток та й захопилася, адже діти швидко підростають – тільки за ними й поспівай.



Про те, яка Алла Замостян господиня, як вона смачно готує, знають не лише вдома, а й на роботі, адже бували в неї в гостях. У колективі її цінять як професіонала й люблять за доброту, відкриту душу, веселу вдачу та співочий талант. Тут запевняють, що так як вона вміє співати, ніхто не вміє.

Любить Алла Миколаївна також роботу на землі, адже має дачу в селі Сагунівка. Завдяки її дбайливим рукам тут все росте й квітне, приводиться до ладу будинок. Оцінити зроблене цього літа зможуть і колеги, адже своє 55-річчя господиня планує святкувати на дачі.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку