<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

23.03.2015

Підприємства України стурбовані якістю підготовки молодих фахівців

Як втамувати кадровий голод в умовах економії. І як підготувати кваліфікованих фахівців для промислових підприємств – з'ясовували кореспонденти телеканалу «Інтер».



Третьокурсниця хімфакультету Оксана
разом з одногрупником проходять практику на Черкаському «Азоті». Тут, у цехах, студенти освоюють суто робочі спеціальності. Таку можливість надає саме підприємство, причому абсолютно безкоштовно.

– Після закінчення цієї практики, тобто чисто теоретично, ми можемо йти на місце апаратника абсорбції 4 розряду, – говорить студентка Оксана Костів.

Навчання триває 4 місяці – це і теорія, і практика. Теоретичні заняття проходять тут же – в адмінкорпусі підприємства. Під аудиторії виділили 2 поверхи. Викладають фахівці підприємства. Анна Селенок – і інженер, і лектор. Каже, що третина студентів, які пройшли практику, залишаються працювати на підприємстві.

– Ми вже читаємо лекції для студентів протягом 7-8 років. Багатьох студентів я вже бачу нашими працівниками, причому не просто робочими, а спеціалістами, – говорить інженер охорони праці Анна Селенок.

ПАТ «АЗОТ» давно співпрацює з Черкаським державним технологічним університетом та профтехучилищами. Підприємству потрібні кваліфіковані фахівці, і воно готове вкладати в них гроші й знання.

– Ми крім того, що виконуємо функції додаткового навчання для студентів вузів, готуємо ще і кадровий резерв для підприємства, – говорить директор департаменту з управління персоналом Ігор Сергієнко.

Зараз на ринку праці в Україні гостро не вистачає робочих і технарів. Водночас понад половина випускників вузів не може влаштуватися за фахом, третина безробітних – молоді люди.

– Ми як федерація роботодавців це обговорюємо вже не перший рік. Щоб була чітка квота, на що держава витрачає гроші і яких фахівців вона отримує. На жаль, ми сьогодні маємо такий приклад, коли людина закінчила освіту і може йти відразу на біржу праці шукати, влаштовуватися і отримувати допомогу, тому що вона не змогла влаштуватися на роботу. Тому мені здається, треба було б вирішити, що держава оплачує, і які сертифікати та дипломи отримують випускники, де вони визнаються, – говорить Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

Реформа освіти по суті вже почалася. Але з роботодавцями її ніхто так і не обговорив. Студентка-хімік Оксана Костів особливо не переживає – знає, що після практики на «Азоті» вона отримає сертифікат кваліфікованого фахівця, а головне – роботу.


Возврат к списку