<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

06.04.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM на 20% збільшив обсяги реалізації продукції

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), в першому кварталі 2015 року на 20% збільшив обсяги реалізації виробленої продукції, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За три місяці цього року реалізація мінеральних добрив у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року зросла на 20%. Аграріям вже відвантажено 246 тис. тонн аміачної селітри, 102 тис. тонн карбамідо-аміачної суміші (КАС), 189 тис. тонн карбаміду.

– Як і раніше, пріоритетним для нас залишається внутрішній ринок. Ми продовжуємо стабільно працювати в усіх виробничих напрямах і виконувати свої договірні зобов’язання перед вітчизняними сільгоспвиробниками. Зараз надзвичайно важливо забезпечити аграрний комплекс необхідними обсягами добрив, адже ефективне проведення весняної посівної кампанії – гарантія продовольчого забезпечення країни, – говорить Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Попит на основні види продукції, яку виробляє підприємство, є надзвичайно високим і часом випереджає її виробіток.



– Якщо врахувати динаміку обсягів продажів, то найбільший приріст у цьому році фіксуємо по карбаміду – 49%. На 22% більше відвантажено КАСу та на 18% – аміачної селітри, – зазначає Андрій Коваленко, комерційний директор ПАТ «АЗОТ». – Щоправда, дещо зменшився обсяг реалізації товарного аміаку, але це не пов’язано з кон’юнктурою ринку. Зазвичай безводний аміак аграрії одразу вносять на поля, не зберігаючи його на складах, однак через несприятливі погодні умови ритмічність цього процесу порушилася.

Цех М-7 з виробітку рідких комплексних добрив (КАС) щодобово напрацьовує 1500 тонн продукції. Зазвичай попит на КАС підвищувався навесні. Цього року на ринку сформувалася нова тенденція – підприємство почало активно відвантажувати добрива ще в січні і в лютому

– Такий ажіотаж пов’язаний з прогресивністю цих добрив. Вони не псуються і не втрачають своїх властивостей, швидко засвоюються рослинами, не містять нітратів, дозволяють паралельно вносити інші добрива. Крім того, господарники почали будувати спеціальні сховища для зберігання КАСу та закупляти спеціальну техніку для його внесення в ґрунт, – розповідає Микола Скалько, начальник цеху М-7.

Взятий темп з виробітку мінеральних добрив найближчим часом зберігатиметься. 

– Наразі ніяких передумов для зниження темпів виробництва немає, оскільки добривами аграріїв забезпечує тільки наше підприємство та «Рівнеазот», – зауважує Віталій Скляров. – Після завершення посівної виробничі потужності ми регулюватимемо пропорційно до поступового збільшення ринкового попиту на нашу продукцію.

Утримувати свої виробничі потужності на максимальному навантаженні Черкаському «Азоту» дозволила успішна реалізація програми капітальних ремонтів і проектів модернізації основних технологічних цехів у минулому році. Загальний розмір інвестицій холдингу OSTCHEM у розвиток підприємства склав майже 150 млн. грн.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку