<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

30.06.2015

Черкаський ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM долучився до міжнародної медичної програми з профілактики ВІЛ/СНІД

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (Group DF), долучився до проекту Міжнародної організації праці «Добровільне консультування та тестування на ВІЛ для працівників», реалізація якого триватиме в області до кінця 2015 року.

Проект впроваджує обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД за участю обласного відділення ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ», за підтримки Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС), Фонду народонаселення ООН (ФН ООН) та Федерації профспілок Черкаської області.

Представники цих організацій побували на «Азоті» з презентацією проекту, розповіли про його мету та передбачені ним заходи щодо запобігання подальшому поширенню епідемії ВІЛ/СНІДу в країні.

– Наше підприємство традиційно співпрацює з медичними закладами й установами області, підтримує ініціативи профспілок та інших організацій щодо профілактики захворювань, оздоровлення працівників, – зазначив головний лікар медико-санітарної частини ПАТ «АЗОТ» Віктор Яловой. –  Тому ми відразу  відгукнулися на пропозицію взяти участь у проекті Міжнародної організації праці й надали всі умови для його успішного втілення.

На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано майже 132 тис. ВІЛ-інфікованих, у Черкаській області – 6119 осіб. Щороку на облік стають близько 600 черкащан. Проте за оцінками експертів ці цифри значно більші, адже приблизно 40% інфікованих навіть не знають про свій статус. Вони втрачають дорогоцінний час, не отримуючи лікування, та становлять потенційну загрозу для інших людей.

– Черкащина поки що єдина з областей України, яка включилася до міжнародної програми профілактики та попередження ВІЛ/СНІДу на робочих місцях. Ми дуже вдячні керівництву «Азоту» за те, що підприємство, яке є одним з найбільших в області, долучилося до цієї важливої акції, – зазначив голова Федерації профспілок Петро Шевченко, презентуючи проект. – На жаль, наша країна зараз перебуває на другому (після Росії) місці за темпами поширення цієї хвороби в Європі. ВІЛ давно вийшов за межі груп ризику, становить загрозу для молодих людей працездатного віку і є не лише медичною, а й соціальною проблемою.

Анонімне безкоштовне тестування на ВІЛ проводиться медиками обласного центру СНІДу в приміщенні МСЧ підприємства. На сьогодні його пройшли вже більше 200 працівників «Азоту». Планується, що акція триватиме до кінця червня.



– Я ніколи не задумувалась про проблему ВІЛ/СНІДу і тим більше не збиралася  проходити тестування, але після того, як послухала лекції, вирішила все-таки перестрахуватися, – розповідає бухгалтер заводоуправління ПАТ «АЗОТ» Олена Ткаченко. – Тим більше, що тестування займає зовсім мало часу, а результат відомий вже за 15 хвилин.

Крім «Азоту» у програмі взяли участь ще 5 підприємств та навчальних закладів Черкащини: Черкаський національний університет ім. Б.Хмельницького, Черкаський медичний коледж, Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж, Черкаська ТЕЦ та Смілянська кондитерська фабрика «Меркурій».

Планується, що до кінця 2015 року консультуванням і тестуванням буде охоплено близько 10 тисяч працівників та студентів області.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку