<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

07.07.2015

Черкаський ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM встановив новий ліфт у грануляційній башті на виробництві карбаміду

Сучасний вантажопасажирський ліфт змонтовано у грануляційній башті цеху М-2 з виробництва карбаміду Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

На реалізацію проекту, який передбачав закупку обладнання, виконання монтажних і пусконалагоджувальних робіт, було спрямовано понад 2,5 млн. гривень.

– На підприємстві триває реалізація програми з модернізації виробництва та проведення капітальних ремонтів. В її рамках передбачена заміна ліфтів. Зараз у цеху М-2 здійснюються пусконалагоджувальні роботи з експлуатації новітнього вантажопасажирського ліфта, який відповідає всім сучасним вимогам безпеки та енергозбереження, має хороші швидкісні характеристики і знижений рівень шуму, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

Висота грануляційної башти цеху М-2 – 132 метри, ліфти піднімаються до відмітки 123 метри, що приблизно відповідає висоті 45-поверхового будинку.

– Вантажним ліфтом ми щоденно перевозимо насамперед обладнання для проведення ревізії та ремонту. Звичайно, навантаження збільшується в період проведення планових капітальних ремонтів, – розповідає начальник цеху М-2 Дмитро Артюхов. – На відміну від демонтованого, який прослужив 33 роки, новий ліфт є дуже зручним в управлінні завдяки електронній «начинці». Для нього характерні плавність руху без вібрацій та висока точність зупинки. Крім того, кабіна ліфта – простора і світла, а двері відчиняються на обидва боки, що полегшує транспортування великогабаритного обладнання.



Нове обладнання підприємство закупило в іспанської фірми ОRONA Group, яка є найбільшим виробником ліфтів у Європі. Вантажопідйомність нового ліфта становить 2 тонни. Всі роботи виконувало львівське ПП «Західноукраїнська Ліфтова Компанія «Груп», яке спеціалізується на монтажі  ліфтів у висотних будинках.

Поетапна заміна ліфтів планується в грануляційних баштах і на інших виробництвах, а також у будівлі заводоуправління. 

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку