<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

17.09.2015

У цеху М­-2 ремонтують апарати високого тиску

Близько трьох тижнів тривала робота із заміни футерування в колоні синтезу цеху з виробництва карбаміду М­-2 ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM. Щоб скоротити термін ремонту, його позмінно виконували три збірні бригади управління капітальних ремонтів підприємства, у складі яких працювали котельники, слюсарі та зварювальники.

– Ми планомірно замінюємо футерування в колоні під час капремонтів. У минулі роки було зроблено три пояси, цього року – ще три. Раніше цю роботу виконувала підрядна організація, а торік її вже освоїли працівники УКР – замінювали футерування колони синтезу в цеху М-­6,  – розповів заступник начальника цеху М-­2 Дмитро Толмачов.

Футерувальні пояси виготовлені з нержавіючої сталі карбамідного класу товщиною 8 мм. Висота одного поясу – 2 м 40 см і робота з їхнього розміщення та зварювання всередині апарата є досить складною. Коли ми завітали на виробничий майданчик, тут працювала бригада УКР під керівництвом майстра Андрія Янкового.


Збірна бригада УКР після закінчення зміни: Андрій Шмиголь, Володимир Шкарбута,
В'ячеслав Можчіль, Юрій Колесник, В'ячеслав П'явка, Артем Калашник, Костянтин Пустовіт

– Важливо ідеально рівно виставити листи металу та дуже якісно їх зварити, адже футерування має протягом тривалого часу витримувати агресивне середовище, – розповідає Анд­рій Янковий про особливості роботи в колоні синтезу. – До того ж, ми застосовуємо аргонно­дугове зварювання, при якому навантаження йде на обидві руки, що досить важко фізично.

Заміна футерування проходить під наглядом спеціалістів науково-­дослідного інституту карбаміду, які мають ліцензію на проведення таких робіт.

Досвід із заміни футерування в колоні синтезу приїхали переймати й колеги зі спорідненого ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «АЗОТ». Аналогічні роботи вони планують проводити на своєму виробництві.

Паралельно з ремонтом колони синтезу, проводиться плановий ремонт іншого апарата високого тиску – стрипера. Зокрема, зроблено ревізію і чистку внутрішніх пристроїв апарата та ремонт його горловини.


Костянтин Перехрест демонструє станок на горловині стрипера

–  Ми відновлюємо ущільнювальну поверхню горловини та кришки стрипера, яка з часом стирається і деформується, – пояснює старший майстер з ремонту обладнання цеху М­-2 Костянтин Перехрест. –  Роботи проводимо спільно з ремонтно-­механічним цехом. За допомогою спеціального станка поверхня проточується, потім наплавляється і знову проточується на потрібний розмір. Щоб виконати ці роботи на самому апараті, працівники РМЦ доставили в цех станок для проточування, а кришку стрипера ми зняли, спустили з 14­-ї відмітки та відправили на ремонт безпосередньо в РМЦ. 


Машиніст насосних установок Іван Іванов біля нового насосу

Загалом, період вимушеного простою виробництва  колектив М-­2 максимально використав для відновлення ресурсу основного обладнання цеху, провівши його ревізію, чистку, необхідні ремонти. Багато зроблено у відділенні синтезу та компресії. Серед іншого, тут перебрали й підготували до роботи практично всі насоси, а циркуляційний насос охолодження контуру скрубера було замінено на новий. Вартість нового обладнання  виробництва німецької фірми KSB – близько 24 тис. євро.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку