<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

18.09.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM застосовує інноваційні прилади для боротьби з корозією

Сучасний бороскоп (відеодефектоскоп) виробництва американської фірми «Extech» придбав ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM для лабораторії боротьби з корозією. За його допомогою фахівці проводять контроль і дослідження поверхні металу трубопроводів, агрегатів та механізмів у недоступних для візуального огляду місцях.

–  Ми вкладаємо значні кошти в модернізацію і розвиток підприємства, оснащуємо наших фахівців найсучаснішою та найефективнішою технікою відомих світових виробників, які є провідними в своїй галузі, – зазначив Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Прилад, придбаний для лабораторії боротьби з корозією, дає можливість спеціалістам вчасно виявляти й усувати недоліки в недоступних для огляду місцях. Зокрема, обстеженню підлягає устаткування, задіяне у виробництві.

–  На відміну від інших методів неруйнівного контролю, бороскоп дозволяє безпосередньо визначитися з видом дефектів – корозійного, ерозійного або механічного походження, зробити більш точні висновки щодо причин їх появи та своєчасно усунути ці причин, – розповідає Ірина Федулова, начальник лабораторії корозії. – Крім того, в разі необхідності можна оглянути окремі частини обладнання в закритому стані, заощадивши при цьому час і трудовитрати на їхнє розбирання і складання.


Л.Бурова та Л.Чміль досліджують трубопровід у цеху М-2

Бороскоп включає в себе монітор з кольоровим рідкокристалічним екраном та набір зондів різної довжини та жорсткості з вбудованими в них камерами відеоспостереження. До складу приладу також входить бездротовий передавач, за допомогою якого можна дистанційно обстежувати об`єкти на відстані до 30 метрів від них. Бороскоп дає можливість перегляду в режимі реального часу, збереження до 4 годин відеозапису з голосовими поясненнями, здійснення фотозйомки.

На сьогодні лабораторія забезпечена всією необхідною для роботи апаратурою – сучасним мікроскопом, двома фотоапаратами, кольоровим фотопринтером, портативним шліфувально-полірувальним пристроєм для проведення металографічних досліджень в «польових» умовах, а тепер і бороскопом. 

У лабораторії боротьби з корозією ПАТ «АЗОТ» працюють два фахівці з металографічних досліджень та фахівець з неруйнівного (візуально-оптичного) контролю, які раз на три роки проходять курси підвищення кваліфікації в Інституті електрозварювання імені Є.О.Патона НАН України. Фахівці-металознавці – рідкісна для України професія, а лабораторія боротьби з корозією – єдина в області. У 2015 році вона в черговий раз пройшла атестацію ДП «Черкаський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», а також атестацію в Державній службі гірничого нагляду та промислової безпеки України, отримавши дозвіл на виконання випробувань машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку