<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

14.05.2014

Проектно-­конструкторському відділу ПАТ «АЗОТ» виповнилося 50 років

Проектно-­конструкторський відділ (ПКВ) Черкаського «Азоту» 9 травня 1964 року святкував не лише День Перемоги. Того дня його спеціалісти випустили свій перший проект. Як і 50 років тому, інженерна група відділу здійснює конструкторський супровід будь-­яких робіт на підприємстві – від ремонту приміщень до раціональних змін у веденні технологічного процесу та реконструкції окремих елементів виробництва.

Наказ про створення ПКВ було підписано за місяць до цієї події – 1 квітня. Першим начальником відділу став Віктор Іванович Войшвило, який був надзвичайно вимогливим, принциповим, але справедливим керівником. Сьогодні його справу продовжує син – Валерій Вікторович Войшвило.

– Спочатку я працював у ремонтній службі товариства. У ПКВ прийшов лише в 2004 році на посаду заступника начальника. Відтоді й розпочався період змін. Одним із пунктів «програми» розвитку нашого підрозділу став перехід від ручного до автоматизованого проектування на комп’ютерах. Звичайно тоді не всі хотіли замінювати мишкою і монітором вже звичні знаряддя праці – олівець і лінійку, – розповідає начальник ПКВ Валерій Войшвило. – 10 років тому тут було лише два комп’ютери. Їхню потужність навіть не варто порівнювати з можливостями сучасної техніки, якою тепер забезпечені всі працівники.

Начальник проектно-конструкторського відділу Валерій Вікторович Войшвило

Щороку інженери ПКВ Черкаського «Азоту» створюють близько 1000 різноманітних проектів. Серед тих, які було втілено в життя останніми роками: реконструкція виробництва магнезіальної добавки в цеху М­-9, встановлення установки для отримання катіоніту «Аквакатіон» у цеху І­-1, ремонт днища скрубера Е­-203 в цеху М­-2, заміна пневматичних засобів КВПіА на електронну систему управління процесом SCADA в цеху М-­7 та ін. Нині актуальною є розробка проектів з благоустрою різноманітних приміщень в структурних підрозділах товариства для ремонту кабінетів, побутівок, їдальні №4, спортивного залу.

Крім того, ПКВ постійно допомагає місту, розробляючи різні проекти. Зокрема, у разі потреби бере участь у ремонті напірних колекторів, якими транспортуються міські стоки. Також на фахівців покладено створення проектної документації для дитячих та спортивних майданчиків, які ПАТ «АЗОТ» встановлює в Черкасах.

Разом з комп’ютерною революцією і технічним оснащенням відбувалася кадрова комплектація відділу. Сьогодні колектив нараховує 29 осіб. За останні роки згуртована команда поповнилася перспективними молодими фахівцями, які пройшли жорсткий кастинг.

– Щоб стати конструктором, треба пропрацювати хоча б два роки. Лише диплому про вищу освіту, здобутих в університеті знань та важливих для нашої професії допитливості й комунікабельності замало, – зазначає Валерій Вікторович. – Новий спеціаліст має адаптуватися в колективі, стати частиною великої системи. Треба вивчити технологічні схеми виробничих цехів, особливості функціонування обладнання, познайомитися зі спеціалістами структурних підрозділів.

Працівники ПКВ регулярно підвищують кваліфікацію. Традиційною для відділу є участь у різноманітних технічних виставках, семінарах, конференціях, симпозіумах. Також вони проходять навчання на базі українських вищих нав­чальних закладів.


Колектив відділу вміє не лише злагоджено працювати, але й змістовно проводити час поза роботою. Відпочинок на природі, екскурсійні поїздки в інші міста, корпоративи з нагоди свят стали вже доброю традицією.

З нагоди ювілею бажаємо колективу відділу міцного здоров’я, родинного тепла й щастя, натхнення, незліченної кількості грандіозних та успішних проектів!

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку