<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.02.2016

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM інвестував понад 70 мільйонів гривень у реалізацію соціальних проектів

У 2015 році Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), спрямував більше 70 мільйонів гривень на втілення проектів корпоративної соціальної відповідальності.

Масштабна програма була спрямована на розвиток соціальної сфери підприємства та міста Черкаси.

– ПАТ «АЗОТ» не тільки виробляє мінеральні добрива, але й бере на себе велике соціальне навантаження. Для працівників підприємства положеннями колективного договору, що укладається між трудовим колективом і адміністрацією, передбачені соціальні гарантії, які щороку виконуються в повному обсязі. Також відчутну підтримку постійно надаємо місту, реалізовуючи ряд заходів і проектів, спрямованих на його розвиток. Незважаючи на те, що 2015 рік був надзвичайно складним, нам вдалося чимало зробити на благо черкащан, – розповідає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Понад 25 млн. грн. склали компенсаційні виплати працівникам підприємства. Значну частину цих коштів було спрямовано для надання матеріальної допомоги на оздоровлення «азотівців» під час відпустки. Грошову підтримку відчули ті виробничники та їхні рідні, які потребували вартісного лікування. Щомісяця на кожну дитину фінансову допомогу отримували багатодітні виробничники. Одноразово виплачувалися кошти працівникам при виході на пенсію. Крім того, 2 млн. грн. підприємство витратило на організацію відпочинку й оздоровлення виробничників та їхніх дітей на морі і в санаторіях-профілакторіях.

ПАТ «АЗОТ» утримує значну кількість об’єктів соціальної та культурної сфери, послугами яких користуються як працівники підприємства, так і загалом жителі міста. Це ПК «Дружба народів», приміщення Центру дитячої творчості товариства та ветеранського Благодійного фонду «Азот», спорткомплекс, гуртожитки, комбінат громадського харчування й медико-санітарна частина підприємства. На їх утримання в 2015 році ПАТ «АЗОТ» спрямувало майже 22 млн. грн. Ще 4,7 млн. грн. було витрачено на благоустрій цехів підприємства та його території.



– Серед найбільш масштабних ініціатив Черкаського «Азоту» в місті – шефство над 10-ма школами, виготовлення та встановлення дитячих і спортивних майданчиків, благодійна допомога лікувальним закладам, інтернатам, закладам культури, громадським організаціям. На ці заходи у 2015 році підприємство спрямувало майже 8 мільйонів гривень, – розповідає Костянтин Саленко, директор департаменту з соціальних питань. – У підшефних школах силами «Азоту» проводилися ремонтні роботи, надавалися необхідні будматеріали. Також підприємство допомагало їм в придбанні необхідної техніки, організації суботників та різноманітних культурно-мистецьких заходів.

Ще 7,1 млн. грн. було спрямовано на проведення спортивних та культурно-масових заходів для виробничників, забезпечення перевезення азотівців, оплату навчання працівників та їхніх дітей, які опановують спеціальність, затребувану на виробництві тощо.

Регулярну допомогу Черкаський «Азот» надає і військовим, які нині перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Зокрема, торік підприємством було сплачено 4,6 млн. грн. військового збору. Це один із найбільших показників в області. Ще близько півмільйона гривень було зібрано силами волонтерської групи товариства «Україна понад усе». Кошти азотівців використовувалися для надання адресної допомоги окремим військовим, батальйонам, азотівцям і їхнім рідним, яких мобілізували до армії.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку