<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

29.03.2016

«Черкасиводоканал» вирішив «залповим ударом» вивести з ладу очисні споруди «Азоту»?

Через залповий скид великої кількості крупних грубодисперсних відходів, який стався 28 березня о 20 год. 20 хв. з насосних станцій ГНС №1 та ГНС №2 КП «Черкасиводоканал», забилося та аварійно зупинилося обладнання в грабельному відділенні очисних споруд ПАТ «АЗОТ».

Протягом декількох хвилин у приймальну камеру будівлі решіток потрапила тижнева кількість грубодисперсних відходів (ганчір’я, пластик, поліпропілен, гума, будівельні відходи), що спричинило аварійну зупинку механізованих решіток, встановлених на початковому етапі очистки стоків.

– Ця надзвичайна ситуація ледь не паралізувала роботу всіх очисних споруд, – розповідає начальник ОПСВ Віталій Островерхий. – На її ліквідацію були кинуті всі служби. Технологічний та аварійний персонал цеху ОПСВ всю ніч проводив аварійно-відновлювальні роботи з очищення забитих механічних решіток та приймальної камери від різного мотлоху, з якого утворилася ціла гора. І тільки вранці 29 березня вдалося налагодити нормальний режим роботи.


Як зазначив Віталій Островерхий, цей удар ОПСВ витримав, але якщо такі залпові удари повторяться, це може призвести до виходу з ладу вартісного технологічного обладнання та погіршення якості очищення стічних вод. Якщо ж очисні споруди зупиняться, Черкаси опиняться на межі екологічної катастрофи! Адже щогодини «Азот» приймає на очищення близько 7 тисяч кубометрів стоків, у яких місто може просто потонути.





ПАТ «АЗОТ» звернувся до КП «Черкасиводоканал» з листом, у якому вимагає пояснити ситуацію, що виникла цієї ночі. Де одночасно взялося стільки сміття в міському колекторі й чи не повториться такий скид знову? Замість того, щоб працювати над зменшенням концентрації забруднюючих речовин у міських стоках, які нині подекуди в десятки разів перевищують ГДС («Азот» вже давно б’є на сполох щодо цього), «Черкасиводоканал» додає ще одну проблему, завалюючи ОПСВ побутовими та будівельними відходами. Що це? Випадковість чи цілеспрямована діяльність на підрив роботи очисних споруд та авторитету ПАТ «АЗОТ»?

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку