<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

15.04.2016

Черкаські хіміки наростили обсяги збуту рідких добрив

У першому кварталі цього року Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), наростив продажі рідких добрив, порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

За три місяці цього року підприємство відвантажило вітчизняним виробникам сільськогосподарської продукції 112 тис. тонн карбамідо­аміачної суміші (КАС), 15 тис. тонн рідкого аміаку та 7,5 тис. тонн аміачної води.

– Наразі Черкаський «Азот» є єдиним постачальником КАС на внутрішній ринок. У першому кварталі обсяги його продажів зросли на 9 відсотків, – розповідає комерційний директор ПАТ «АЗОТ» Андрій Коваленко. – Зважаючи на кількість заявок від споживачів, поки що зберігатимуться високі темпи виробництва КАС. Зараз вся продукція фактично з лінії відвантажується вітчизняним аграріям автомобільним і залізничним транспортом.



Приріст зафіксовано й на інші види рідких добрив. Насамперед на 68% збільшилися обсяги реалізації рідкого аміаку. Також, порівняно з 2015 роком, на 16% більше відвантажено аміачної води. Підвищенню попиту на ці добрива сприяли поліпшення погодних умов і, відповідно, старт весняно-­польових робіт. Зазвичай безводний аміак та аміачна вода не затримуються на складах аграріїв. З ПАТ «АЗОТ» вони одразу доставляються на поля для внесення в грунт.

Крім того, з початку року Черкаський «Азот» відвантажив 238 тис. тонн аміачної селітри та 175 тис. тонн карбаміду. Через насиченість ринку гранульованими азотними добривами попит на них поступово зменшується.

Загалом, у першому кварталі 2016 року ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM відвантажив на внутрішній ринок понад 547 тисяч тонн мінеральних добрив.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку