<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

29.04.2016

Азотівці долучилися до Всесвітнього дня охорони праці

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці, спрямованого на підвищення культури виробництва й профілактики виробничого травматизму, на Черкаському «Азоті» було проведено низку заходів. Цього року за рекомендацією Міжнародної організації праці цей день пройшов під девізом «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

Напередодні Всесвітнього дня охорони праці на підприємстві було проведено комплексну перевірку стану охорони праці в цеху М­-5 під керівництвом Голови Правління Віталія Склярова та цільові перевірки стану умов праці на робочих місцях на відповідність санітарним нормам. У цехах А-­3, А-­5, М­-9, елект­ропостачання та в управлінні капітальних ремонтів цехові терапевти прочитали лекції на тему «Вегетативний дисбаланс, психоемоційна патологія як наслідок стресу на робочому місці».

Для відпрацювання практичних навичок дій персоналу в разі аварії у цеху К-­5 виробництва капролактаму пройшла навчальна тривога за участі представників Управління Держпраці у Черкаській області. Відповідно до легенди, на блоці №1 сталася розгерметизація випарника поз. Т-­101 з подальшим проливом 1674 кг рідкого аміаку. Його випаровування призвело до формування токсичної хвилі аміаку, отруєння атмосфери та інтоксикації людей. Внаслідок цього аварія вийшла за межі одного цеху й перейшла на рівень «Б». Увесь процес «ліквідації» аварії відбувався під безпосереднім керівництвом спеціально створеного штабу, до якого увійшли керівники задіяних у навчаннях структурних підрозділів. Очолив штаб Технічний директор Андрій Перехрест.


Штаб з ліквідації «аварії» в цеху К-5


На місце «надзвичайної ситуації» прибули газорятувальники

Крім того, в рамках тижневика, присвяченого Всесвітньому дню охорони праці, на Черкаському «Азоті» було організовано змагання між оперативними відділеннями воєнізованого газорятувального загону на предмет готовності до виконання завдань за призначенням. За результатами змагань перемогу здобуло відділення №3.


Відділення №3 ВГРЗ переможець внутрішніх змагань

Також підбито підсумки огляду-­конкурсу на кращу організацію роботи з охорони праці і пожежної безпеки в першому кварталі. Переможцями серед основних цехів визнано: А­-3, М­-7 та ОПСВ, які посіли відповідно перше, друге і третє місця. Серед допоміжних структурних підрозділів перше місце дісталося ЦВТК, друге – централізованому електроремонтному цеху та ремонтно-­механічному, третє – цехам хімводоочищення та контро­льно-­вимірювальних приладів і автоматики.

Почесні грамоти Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців за високі досягнення в галузі охорони праці отримали: майстер РБЦ Григорій Черніченко, апаратник цеху М-­6 Андрій Горбуля, апаратник цеху А­-5 Євген Смірнов, слюсар­-ремонтник УКР Олександр Коваль та електромонтер цеху М-­5 Олександр Попович.

Урочисте нагородження переможців пройшло під час підсумкової наради, на якій було проаналізовано результати проведення всіх заходів з охорони праці й навколишнього середовища у першому кварталі цього року.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку