<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

28.04.2016

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM розпочинає співпрацю з «Київським політехнічним інститутом»

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), побували з екскурсією студенти інженерно-хімічного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ «КПІ»). Майбутні інженери-механіки ознайомилися з особливостями технологічного процесу на виробництві мінеральних добрив.

Співпраця з навчальними закладами, які готують фахівців для хімічної промисловості, – пріоритетний напрям кадрової політики Черкаського «Азоту».

– Висококваліфікований персонал – одна з наших конкурентних ринкових переваг. Саме тому підприємство постійно інвестує в пошук і розвиток майбутніх хіміків. Ми зацікавлені в якісній підготовці сучасних фахівців ще на ранніх етапах формування їхніх навичок і професійного характеру. Насамперед студенти профільних спеціалізацій мають реальні можливості здобути перший досвід на потужній виробничій базі «Азоту» під керівництвом досвідчених хіміків. Найбільш амбітним і активним молодим спеціалістам ми традиційно гарантуємо подальше працевлаштування, – зазначає Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – На сьогодні двосторонні угоди укладено з багатьма провідними вузами України. Крім того, починаючи з нового навчального року, підприємство розпочинає активну співпрацю зі студентами «Київського політехнічного інституту».



У рамках візиту на підприємство студенти інженерно-хімічного факультету НТУУ «КПІ» ознайомилися з тонкощами процесу виробництва мінеральних добрив та з особливостями роботи ремонтних служб товариства. Зокрема, вони побували в майстернях управління капітальних ремонтів (УКР) і ремонтно-механічного цеху, де проходить ремонт різного обладнання для технологічних цехів «Азоту», виготовлення запасних частин тощо.



– Більше двох годин ми провели тільки в ремонтних службах підприємства. Студенти навіть не помітили, як промайнув цей час. Просто в Києві немає подібних потужних виробництв, – розповідає доцент кафедри машин і апаратів хімічних та нафтопереробних виробництв НТУУ «КПІ», кандидат технічних наук Андрій Степанюк. – Для нашого університету дуже важлива співпраця з таким хімічним гігантом. Підготовка майбутніх інженерів-механіків неможлива без продуктивного діалогу з підприємством.

Найбільше студентів вразило аміачне виробництво Черкаського «Азоту». Вони вперше на власні очі побачили «живе» хімічне обладнання.

– Масштаби підприємства неймовірні. Скільки всього цікавого... У нас розбігаються очі. Приємно поспілкуватися з досвідченими практиками, які ставляться до нас як до колег, а не студентів. Інженерно-технічний персонал цеху А-3 відповідає на масу запитань, що для нас дуже важливо, адже зараз готуємося до захисту дипломного проекту, – говорить студент інженерно-хімічного факультету Євген Телестаков. – До речі, сьогодні я опинився у своїй стихії. Аміачне виробництво мене цікавить, напевно, найбільше. У перспективі планую пройти на «Азоті» практику.

З початку 2016 року понад 70 студентів із різних навчальних закладів України вдосконалили свої практичні навички у структурних підрозділах ПАТ «АЗОТ».

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку