<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

28.04.2016

Хору ветеранів праці ПАТ «АЗОТ» – 15 років

27 квітня у Палаці культури «Дружба народів» відбувся ювілейний звітний концерт народного аматорського колективу профспілок України – хору ветеранів Черкаського «Азоту», який 15 років поспіль перебуває в полоні пісенного мистецтва. У репертуарі хористів близько ста пісень. Є навіть такі самобутні твори, які не виконує жоден творчий колектив Черкащини.

Вчорашніх інженерів, апаратників, слюсарів, які  перейшли у статус ветеранів праці, у дружній творчий колектив об’єднала любов до пісні. Про цікаву історію його виникнення у процесі концертної програми розповіла староста хору Лариса Бондаренко. Саме за ініціативи тодішнього голови ветеранської організації В.І.Копійки і було створено у 2001 році хор ветеранів, керівником якого став завідувач кафедри хорового співу музичного училища Віктор Сергієнко. Справу свого попередника активно підтримав Ю.О.Борисов. Більше того, добрі починання і творчі прагнення хористів схвалив Борис Сергійович Райков, який на той час очолював хімічне підприємство. Відчуваючи велике бажання колективу вийти на більш широку публіку, взяти участь у творчих конкурсах, донести пісню до різних куточків України, Борис Сергійович допоміг у створенні красивих костюмів для учасників хору, в яких вони виступають і дотепер, милуючи око та додаючи гордості, бо несуть у своєму оформленні емблему рідного підприємства – ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.


К.Саленко вручає Подяку керівнику хору В.Лященку

Вітаючи неординарний творчий колектив, якому у 2003 році було присвоєно звання «Народного аматорського хору профспілок України», директор департаменту з соціальних питань ПАТ «АЗОТ» Костянтин Саленко зазначив, що попри буденні труднощі, люди свято закохані у рідний край, його давні традиції і протягом 15 років  дарують усім  неперевершену насолоду – пісню. Побажав усім творчої наснаги та міцного здоров’я, а також вручив керівнику хору Володимиру Лященку та старості Ларисі Бондаренко Подяки за творчу діяльність, відданість у збереженні української духовності та розвитку народного самодіяльного мистецтва.

Підкорення нових концертних вершин та здійснення творчих планів на майбутнє  побажала хористам і директор ПК «Дружба народів» Галина Бурлака. А депутатський корпус у складі Григорія Кузьменка та Ігоря Кривошеєва вручили учасникам хору Подяки. Привітали колектив з 15-річчям мистецької діяльності і тріо «Барви» обласного центру народної творчості, фольклорний ансамбль «Спадщина» ЧШК, представники мікрорайону «Калиновий» та інші.


Щирі вітання від фольклорного ансамблю «Спадщина»

Першим стартовим майданчиком для участі хорового колективу у різних пісенних  фестивалях  стала Одеса. Згодом були Черкаси («Диво калинове»), Яремче («З днем народження, Яремче!»), Чернігів («Поліське коло») та інші міста України. І скрізь був успіх.


Співає народний аматорський хор ветеранів «Азоту»

До глибини душі пронизує серця тих, кого доля так чи інакше пов’язує з підприємством, вірш Євгенії Досужої «Азоте мій», з виконання якого власне й розпочалася концертна програма. Лунали пісні про рідний край, любов до землі, про вічні людські цінності. Бурхливими оплесками з вигуками «Браво!» сприйняли глядачі пісню «Соколята» у виконанні Лариси Рилькової, «Виростеш ти, сину» у виконанні Катерини Глизь, Євгенії Досужої та Раїси Борзаківської, «У Горпини іменини» у виконанні жіночої групи хору, «Деруни», яку заспівувала Раїса Борзаківська та інші. У душевних глибинах кожної пісні дзвеніло чисте джерело правічної історії, відчувався життєствердний оптимізм, віра у перемогу долі над недолею, любов до рідної України. Глядацькі серця від побаченого й почутого були вщент переповнені приємними враженнями. А хористи в свою чергу дякували керівництву ПАТ «АЗОТ» та профспілковому комітету за постійну допомогу і підтримку їхньої самобутньої народної творчості. 

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку