<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

23.05.2016

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM завершив капітальний ремонт на виробництві карбаміду в цеху М-2

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), завершився капітальний ремонт у цеху М-2 з виробництва карбаміду.

Передбачені капітальним ремонтом роботи завершилися згідно з графіком. На сьогодні на виробництві успішно пройшли пускові операції. Цех вийшов на планову виробничу потужність.

На виконання програми капітального ремонту в цеху М-2 з виробництва карбаміду було інвестовано понад 12 млн. грн.

– Головним організаційно-технічним заходом під час капремонту в цеху М-2 стала заміна конденсатора карбамату низького тиску Е-303. Впровадження цього інвестиційного проекту дозволить не тільки підвищити ефективність виробництва, а й знизити витратні коефіцієнти сировини, – коментує Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».



Як зазначив Дмитро Артюхов, начальник цеху М-2, нове обладнання сприятиме збільшенню кількості сконденсованого вуглекислого газу й аміаку, які наразі через комплекс газоочисного устаткування викидаються в атмосферу. Після модернізації ці цільові продукти повторно використовуватимуться в технологічному процесі. При цьому зменшиться витратна норма аміаку на тонну карбаміду – з 0,576 тонни до 0,575 тонни. За попередніми підрахунками, річна економія аміаку складе близько 330 тонн. Також результатом впровадження інвестиційного проекту стане мінімізація впливу виробництва на навколишнє середовище, оскільки зменшиться обсяг викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Крім того, в рамках капітального ремонту в цеху М-2 було відремонтовано збірник вуглеамонійних солей В-301, поршневий компресор вуглекислого газу К-102, електродвигун, редуктор низького тиску й сепаратор на турбокомпресорі К-104. Проведено чистку теплообмінного обладнання синтезу та всіх конденсаторів випарки.

Загалом, починаючи з 2011 року, в розвиток ПАТ «АЗОТ» холдинг OSTCHEM інвестував близько 790 млн. грн., з них 456 млн. грн. – у капітальні ремонти.

Нагадаємо, на Черкаському «Азоті» працюють два цехи з виробництва карбаміду: М-2 та М-6 з базовою проектною потужністю 330 тис. тонн у рік кожен. У цеху М-6 після завершення реконструкції буде досягнуто добової потужності 1600 тонн, відповідно річна потужність складе 528 тис. тонн. Добова потужність цеху М-2 залишиться нинішньою – 1000 тонн.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку