<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

30.05.2016

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM подарував підшефним школам міста набори лабораторного посуду

Черкаський «Азот», що входить до холдингової компанії OSTCHEM (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF), зробив подарунки підшефним школам до свята останнього дзвоника.

Набори лабораторного посуду, до якого входять пробірки, колби, циліндри, піпетки та інше приладдя, представники хімічного підприємства вручили вчителям під час урочистостей з нагоди закінчення навчального року.

– Оснащення підшефних шкіл приладдям – один із багатьох напрямів, у яких працює підприємство, надаючи допомогу навчальним закладам міста. Зараз комплектуємо кабінети хімії, щоб діти мали можливість проводити досліди, стежити за тим, як проходять хімічні реакції, адже це дозволить їм глибше зрозуміти та полюбити цей предмет. Наше підприємство зацікавлене в розвитку хімічної освіти та підготовці молодих кадрів, – розповідає Костянтин Саленко, директор департаменту з соціальних питань ПАТ «АЗОТ».


Головний електрик ПАТ «АЗОТ», депутат міської ради Ігор Кривошеєв вручає набір лабораторного посуду
вчителю хімії Черкаської гімназії №9 Олені Заболоцькій

Гроші на поповнення навчальних фондів шкіл з бюджету міста не виділялися багато років, тож така допомога підприємства є досить суттєвою.

– Я працюю вчителем хімії з 2004 року і не пам’ятаю, щоб колись щось купувалося. Скло недовговічне, тому з роками лабораторного посуду ставало все менше, і коли «Азот» запропонував нам допомогти в цьому питанні, ми дуже зраділи, – зазначила Любов Рябчик, вчитель хімії ЗОШ №10. – Разом з вчителями інших шкіл склали список того посуду, який потрібен нам для проведення дослідів за шкільною програмою. У цьому переліку різні види колб, циліндри, піпетки, бюретки, фільтруючі воронки, водоструминний насос, барботери.

Нагадаємо, що шефська угода між ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM та школами міста була підписана у травні 2013 року. Того ж літа підприємство виділило півмільйона гривень на проведення ремонтів у підшефних школах, придбання необхідної техніки, меблів, інвентарю тощо. У багатьох школах частково замінювалася проводка, системи опалення та каналізації, виконувалися ремонти актових та спортивних залів. Підприємство надає допомогу навчальним закладам і в разі надзвичайних ситуацій. Так, нещодавно силами «Азоту» було відновлено електропостачання в частині кабінетів ЗОШ №22, де внаслідок короткого замикання перегоріла проводка, а торік – виконано відновлювальний ремонт побутових приміщень після пожежі в ЗОШ №12. Допомагає «Азот» і в розвитку шкільного спорту. Зокрема, було виділено 80 метрів транспортерної стрічки для завершення ремонту стрілецького тиру Черкаської гімназії №9 (єдиного в місті), який служить не лише для занять школярів, а й для проведення змагань, в тому числі й всеукраїнського рівня, а спортсменки жіночої учнівської волейбольної команди ЗОШ №4 отримали в подарунок від підприємства форму, якої не мали за увесь час існування команди. Кожного року за участі працівників «Азоту» у підшефних школах проводяться суботники, під час яких наводиться лад на територіях цих навчальних закладів.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку