<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.06.2016

Працівник «Азоту» займається екзотичним різновидом веслування

Новий вид спорту – веслування на драгонботі – з’явився у Черкасах лише декілька років тому. Однак черкаські атлети, серед яких і працівник ПАТ «АЗОТ» Віталій Харченко, вже впевнено виборюють нагороди на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівня.

Веслування на драгонботах, або човнах-драконах, зародилося в Китаї понад 2000 років тому. Сам «дракон» є 22-місним каное з головою та хвостом міфічної істоти. Попереду сидить барабанщик, який задає ритм команді. Двадцять спортсменів веслують сидячи на спеціальних сидіннях – по 10 з кожної сторони. На кормі знаходиться рульовий. Він управляє великим рульовим веслом.

Сьогодні цим видом спорту займається понад 50 мільйонів осіб по всьому світу. Його популярність щороку зростає і в Україні. Майже в кожній області створено федерацію з веслування на драгонботах. Черкаський осередок, який очолив відомий у місті тренер Павло Кучер, нараховує вже більше 40 дорослих та 30 дітей. У 2013 році одним із перших до місцевої команди приборкувачів «драконів» «Залізні хлопці» приєднався майстер з ремонту технологічного обладнання цеху А-3 Віталій Харченко. До цього він професійно займався веслуванням на байдарках та каное.

– Того ж року наша молода команда пройшла бойове хрещення. На «Міжнародному осінньому марафоні» в Києві ми подолали 12-ти кілометрову дистанцію за 55 хвилин і вибороли бронзу, – згадує Віталій Харченко.



Відтоді «Залізні хлопці» досягли у драгонботі високих результатів – як індивідуальних, так і командних. 14 спортсменів навіть увійшли до складу Збірної команди України.

– Це спорт на витривалість. Треба завжди бути в тонусі й мати хорошу фізичну форму, – зазначає Віталій Харченко. – Тренуємося як у спортивному залі, так і на воді. Влітку вже втретє плануємо здійснити перехід до Сагунівки, що дуже непросто, адже дистанція в обидва боки становить 36 кілометрів. Усе йде добре, поки рухаємося вниз за течією, а от на зворотному шляху постійно думаєш, коли ж на горизонті з’явиться черкаський міст.

У цьогорічних планах Черкаської федерації з веслування на човнах «Дракон» – стати призером кількох чемпіонатів. Крім того, команда працює над розширенням, тому запрошує всіх охочих і активних, незалежно від віку й досвіду, спробувати себе у видовищному спорті. Для цього вистачить бажання і гарної фізичної підготовки. Тренування проходять за адресою: вул. Гагаріна, 5. Додаткову інформацію може надати віце-президент федерації Денис Городнюк. Контактний телефон – (093) 985-14-90.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку