<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

21.09.2016

Дороги, освітлення, ремонти… Азотівці змінюють місто на краще

Майже на 70 відсотків виконано заплановані Програмою соціально-економічного розвитку (ПСЕР) роботи на округах, які курують депутати міської ради від Черкаського «Азоту». Нині вже підготовлено пропозиції на наступний рік з урахуванням звернень та побажань мешканців кожного з округів.


Під час капітального ремонту внутрішньоквартального проїзду

– В силу обставин цього року Програма соціально-економічного розвитку була прийнята лише в лютому. Проте, за цей час вже дуже багато зроблено. По моєму округу №37 проведені всі заплановані роботи – заміна вікон та капітальний ремонт груп в садочку №60, частково замінено вікна у садочку №62, виконано капітальний ремонт покриття на вулиці Пацаєва і незабаром розпочнуться роботи з будівництва зовнішніх мереж освітлення на вулиці Подолинського, – розповідає директор департаменту з якості ПАТ «АЗОТ», голова фракції «Черкащани» Іван Сухарьков. – Нині триває капітальний ремонт внутрішньо-квартального проїзду від вул. Симиренківської (Рябоконя) до вул. Подолинського.

Як пояснив депутат, решта робіт, запланованих ПСЕР, також будуть виконані після проведення необхідних тендерних процедур. Так днями відбудеться тендер на виконання ремонтних робіт у школі №13, де заплановано заміну вікон, ремонт покрівлі, санвузлів та внутрішніх мереж опалення.


Цього року частково замінено вікна у садочку №62

При формуванні ПСЕР на 2017 рік пріоритетними залишаються: завершення встановлення склопакетів та утеплення фасадів у школах та садочках у рамках міської програми енергозбереження, продовження реалізації прог-рами «Євродвір» та оновлення ігрових майданчиків в дитячих садочках. Багато уваги приділятиметься ремонту доріг та міжквартальних проїздів.


Виконано або виконуються практично всі заплановані роботи й по округах, якими опікуються депутати міської ради: головний електрик ПАТ «АЗОТ» Ігор Кривошеєв та начальник адміністративно-господарського відділу підприємства Григорій Кузьменко.

 Більшість робіт по ПСЕР виконано і на окрузі №35, куратором якого є член виконавчого комітету міської ради, начальник цеху ВПіПК ПАТ «АЗОТ» Олександр Сандецький. А це заміна вікон, капітальний ремонт внутрішніх мереж опалення та санвузлів у садочках №№22 та 77, будівництво мереж зовнішнього освітлення прибудинкових територій по вул. Юрія Іллєнка (Горького), 37 та вул. Новопречистенській (Сєдова), 35,  відремонтована теплотраса у дворі будинків за адресою Юрія Іллєнка, 29 – Гоголя, 509. За програмою «Європейський двір», яка передбачає облаштування тротуарів плиткою, виконано ремонт двору по вул. Різдвяна, 62. 

Так само, як і по округу №37, не виконано лише роботи у школах. Як пояснив Олександр Сандецький, така ситуація склалася через те, що цього літа в Черкасах запроваджувалася система електронних закупівель «Прозоро». Через неї мають нині проходити всі тендери, сума за якими перевищує 200 тис. грн. Пройшов час перш ніж вона запрацювала, тому виконання деяких капітальних дороговартісних робіт затягнулося в часі.

Проте, як запевняють депутати, всі роботи будуть виконані. Якщо не буде можливості, наприклад, проводити ремонти в школах через початок навчального процесу, їх виконають у наступному році.

У вересні вже почалася активна робота над формуванням ПСЕР на 2017 рік. Депутати від Черкаського «Азоту» подали на розгляд міської ради понад 50 пропозицій, що стосуються виконання найнеобхідніших робіт у їхніх округах.
 
Не може не радувати і той факт, що нарешті буде відремонтовано вулицю Героїв Холодного Яру (колишня Першотравнева), що стане для Черкас об’їзною дорогою і врятує вулиці мікрорайону «Дніпровський» від розбивання їх вантажними автомобілями.

Як розповів Іван Сухарьков, депутати від ПАТ «АЗОТ», реагуючи на скарги мешканців, неодноразово порушували  питання про ремонт об’їзної дороги і за минулої, і за нинішньої каденції. Міський голова Анатолій Бондаренко прислухався до цих пропозицій і під час візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Черкас, який відбувся 20 вересня в ході інспектування Прем’єром українських доріг, звернувся до нього з проханням допомогти з ремонтом вулиці Героїв Холодного Яру і той запевнив, що наступного року дорогу буде відремонтовано.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку