<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.02.2017

Трудова династія цеху А­5 – батько і син

На трудову династію Сомиків – батька Валентина Івановича та сина Олександра – припадає 48 років спільного стажу. А працюють вони обоє начальниками змін (Олександр у статусі підмінного) у цеху з виробництва аміаку А-­5.


Валентин Сомик із онуком Юрієм та сином Олександром

Вперше з Черкаським «Азотом» Валентин Іванович Сомик познайомився ще в 1978 році, коли йому – студенту технікуму електрифікації, випала можливість на базі цеху А-­5 писати дипломну роботу. Процес компресії, який  описував, зацікавив його. І він твердо вирішив: як тільки відслужить в армії, прийде у цей цех працювати. Так і сталося у липні 1981 року. Всі 36 років професійної діяльності Валентина Івановича пройшли в  цеху А­-5, змінювалися тут лише його посади. З року в рік, як по ланцюжку, опановував усі стадії робочих місць апаратника, працював старшим апаратником, а потім очолив колектив зміни. Нині це зміна №1, де на думку Валентина Івановича, трудяться справжні професіонали: Анатолій Порощук, Юрій Бицак, Костянтин Бондар, Юрій Кравченко, В’ячеслав Черніков, Дмитро Романенко, Сергій Щербина. «Підростає» й надійна зміна в особі Юрія Кравця.

Покликання батька бути хіміком стало хорошим прикладом у виборі професії й для сина Олександра, який, здобувши вищу освіту в ЧДТУ, прийшов у 2005 році на Черкаський «Азот» і теж у цех А-­5. Знову ж аналогічна схема опанування робочих місць апаратника, старшого апаратника. І ось уже рік, як Олександр Валентинович начальник зміни (підмінний).


Олександр Сомик на робочому місці

– Особливу увагу в цеху ми надаємо кадровому резерву. Адже час від часу відбувається зміна поколінь, які продовжують напрацьовувати та примножувати виробничі традиції своїх попередників. До таких належить і трудова династія Сомиків, – розповідає начальник цеху А-5 Петро Кропива.

Окрім професійних інтересів є у родині Сомиків ще одна спільна пристрасть. Батька, сина і онука Юру поєднує рибалка. Потіхою для Валентина Івановича є й онучка Кіра (донечка доньки Наталії), якій лише 2,5 роки. Її тато Тарас Суржко віднедавна теж працює у цеху А-5.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку