<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

09.10.2018

ЧЕРКАСЬКИЙ «АЗОТ» РОЗПОЧАВ СПІВПРАЦЮ З ЧОТИРМА НАВЧАЛЬНИМИ ЗАКЛАДАМИ УКРАЇНИ

Черкаський «Азот», що входить до хімічного бізнесу Group DF, уклав довгострокові угоди про співпрацю та практику з чотирма навчальними закладами України – Черкаським державним технологічним університетом (ЧДТУ), Черкаським політехнічним технікумом (ЧПТ), Державним навчальним закладом «Черкаський професійний ліцей» (ЧПЛ) та договір про практику з Національним університетом «Львівська політехніка» (НУ «ЛП»). 

Угоди укладено в рамках довгострокової програми співпраці з профільними навчальними закладами України. Ціль програми – впровадити нові стандарти підготовки кадрів через співпрацю з вищими навчальними закладами. Крім того, програма покликана допомогти навчальним закладам України у підготовці молодих фахівців, а студентам та випускникам вищих навчальних закладів – пройти на виробництві індивідуальну підготовку та отримати практичні навики, необхідні для роботи на хімічному підприємстві.


«Ми бачимо суттєвий розрив між навчальними програмами навчальних закладів та реальними навиками, які вимагаються від молодих спеціалістів у роботі. Зазвичай випускники профільних навчальних закладів після закінчення навчання виходять з хорошими теоретичними знаннями, проте виявляються неготовими до роботи на реальному виробництві. Нам доводиться додатково витрачати до шести місяців на навчання та адаптацію кожного молодого спеціаліста, – прокоментував Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Програма співпраці заводу з навчальними закладами направлена якраз на те, щоб дати можливість студентам ще у процесі навчання отримати необхідні для роботи практичні навики та по завершенню навчання бути в змозі відразу приступити до роботи».

За словами Віталія Склярова, більшість виробничих процесів на підприємстві сьогодні комп‘ютеризовані, тому для того, щоб правильно управляти перебігом виробництва, окрім теоретичних знань, спеціаліст повинен вміти правильно аналізувати інформацію, планувати свої дії, передбачати та швидко вирішувати нестандартні ситуації. Тобто, йдеться про комплекс необхідних навичок, вмінь, досвіду та звичайно рівня освіти, які можна отримати лише шляхом поєднання теоретичного навчання у навчальному закладі та практичної роботи безпосередньо на виробництві».

Програма співпраці з навчальними закладами вже діє на Черкаському «Азоті» 5 років та загалом включає співпрацю з 8 освітніми закладами України. Програма передбачає різні форми взаємодії навчального закладу, студента та підприємства, включаючи проведення профорієнтаційних зустрічей студентів з провідними спеціалістами підприємства, отримання практичних навиків роботи з обладнанням, відвідання ознайомчих лекцій, участь у програмах особистісного та професійного росту тощо. 

Студентам, які у процесі проходження практики показують найкращі результати, пропонується подальше працевлаштування на підприємстві. 

Загалом, за 9 місяців 2018 року виробничу практику на Черкаському «Азоті» пройшло понад 60 студентів, 13 з яких отримали посвідчення кваліфікованого робітника азотного виробництва.


Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку