<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

03.05.2019

На ПАТ «АЗОТ» діє освітня програма з підготовки і підтримки талановитих студентів

Нинішнього року 72 студенти і учні пройдуть виробничо-навчальну практику в різних структурних підрозділах підприємства. Це стало можливим завдяки впровадженню освітньої програми, в рамках якої укладені довгострокові договори про співпрацю між ПАТ «АЗОТ» і навчальними закладами – Державним навчальним закладом «Черкаський професійний ліцей» (ЧПЛ), Черкаським державним технологічним університетом (ЧДТУ) та Національним університетом «Львівська політехніка».

Учні Черкаського професійного ліцею на практиці в цеху капітальних ремонтів

Студенти опановують такі спеціальності, як «Хімічні технології та інженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Монтаж, обслуговування та ремонт електричних установок в АПК», «Комп’ютерна інженерія», «Економіка підприємства», «Маркетинг», «Менеджмент», «Прикладна лінгвістика». 

«Ми зацікавлені у кваліфікованих кадрах, тому в рамках освітньої програми надаємо робочі місця  здібним студентам безпосередньо на виробництві, де вони поєднують  набуті теоретичні знання з практичними навичками, – розповідає  керівник учбового центру ПАТ «АЗОТ» Ігор Негробов. – Це дає їм можливість ще на етапі навчання в університеті, коледжі чи ліцеї максимально якісно підготуватися до майбутньої професії».  

Зараз виробничу практику в цехах підприємства проходять учні Державного навчального закладу «Черкаський професійний ліцей», де готують  фахівців робітничих професій. Владислав Мещеряков та Ігор Полудень у майбутньому хочуть стати професійними електрозварниками ручного зварювання, а поки що ази нової професії закріплюють безпосередньо на ремонтних  майданчиках ЦКР. 

«Матеріально-технічна база в цеху добре оснащена і це дає нам більше можливостей для опанування майбутньої професії. Ми тут вперше спробували  зварювання аргоном під наглядом досвідчених спеціалістів», – розповідає Владислав Мещеряков.

Куратор молодих практикантів Олексій Капустін, який багато років працює електрозварником у ремонтному цеху і знає усі тонкощі ремонтів, починаючи від  дрібного до найбільш складного технологічного обладнання, задоволений роботою своїх підопічних. За його словами, учні прагнуть до навчання. Незважаючи на те, що в цех вони прийшли нещодавно, уже зараз демонструють непогані результати. Нині на підприємстві в ремонтних структурах уже працюють випускники ліцею.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку