<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

23.05.2019

НА ЧЕРКАСЬКОМУ «АЗОТІ» ПРОВЕЛИ НАВЧАЛЬНУ ТРИВОГУ

23 травня Черкаський «Азот» провів навчальну тривогу з ліквідації  аварійної ситуації рівня «Б», спрямованої на відпрацювання навиків оперативного реагування та взаємодії під час ліквідації  її наслідків.


До проведення навчальної тривоги були залучені всі структурні підрозділи ПАТ «АЗОТ», 1ДПРЗ, воєнізований газорятувальний загін, медико-санітарна частина, промислово-санітарна лабораторія та охорона підприємства.

За задумом, надзвичайну ситуацію було змодельовано в цеху М-6 з виробництва карбаміду. За легендою, відбулася розгерметизація фланцевого з’єднання корпусу колони синтезу на лінії виходу розчину карбаміду до стрипера з подальшим виливом 55 тонн рідкого аміаку. Його випаровування спричинило формування токсичної хвилі, яка вийшла за межі цеху. Зона легких уражень людей сягала 3060 м від епіцентру, зона летальних уражень – 727 м. Умовно потерпілий – одна особа.


Для оперативної ліквідації  «аварійної ситуації» в її епіцентрі був організований спеціальний штаб, до якого увійшли керівники всіх аварійно-рятувальних служб підприємства, аварійно-ремонтні служби та головні спеціалісти. В районі штабу було розгорнуто пересувний пункт з видачі засобів індивідуального захисту, пункт проведення дегазації та дезактивації спецодягу від хімічного забруднення. Працівники підприємства, які потрапили в зону ураження, були оперативно евакуйовані. Бійці ВГРЗ в захисних костюмах увійшли до небезпечної зони, щоб ліквідувати витік аміаку та виявити й винести із зони ураження постраждалих. Пожежно-рятувальні підрозділи створили водяну завісу проти напряму вітру, щоб не допустити розповсюдження хмари аміаку та розбавити її.




«За результатами проведення навчальної тривоги, слід зазначити, що наслідки надзвичайної ситуації були локалізовані  оперативно. Всі служби спрацювали злагоджено, професійно, продемонструвавши необхідні знання та високий рівень підготовки», – підсумував керівник штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, Технічний директор ПАТ «АЗОТ» Андрій Перехрест.

Такі навчальні тренування щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на ПАТ «АЗОТ» є обов’язковими і регулярними. Їх мета полягає у відпрацюванні навичок оперативного реагування та механізмі чіткої взаємодії  у разі виникнення таких ситуацій, оскільки в основі лежить найцінніше – збереження здоров’я та життя людей.


Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку