<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

01.11.2019

«АЗОТ» РОЗШИРЮЄ СПІВПРАЦЮ З НАВЧАЛЬНИМИ ЗАКЛАДАМИ

Черкаський «Азот» візьме участь у впровадженні дуальної системи навчання, що передбачає отримання студентами як теоретичних знань, так і великого практичного досвіду безпосередньо на виробництві. Нині мова йде про напрями «машинобудування», «електротехнічні системи» та «хімічні технології».


Так, нещодавно на ПАТ «АЗОТ» побували викладачі кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ). Вони відвідали цех капітальних ремонтів, ремонтно-механічний цех, цех з виробництва аміаку А-3 та цех КВПіА, ознайомилися з обладнанням та роботами, які там виконуються. А днями на «Азот» завітали представники кафедри електротехнічних систем ЧДТУ, які побували на центральному пульті управління цеху електропостачання ПАТ «АЗОТ», ознайомилися з роботою лабораторії з релейного захисту та автоматики, головної понижуючої підстанції, комплектної трансформаторної підстанції цеху А-3 та щитової цеху з виробництва аміачної селітри М-9.





Викладачів профільних кафедр ЧДТУ приємно вразила наявна матеріально-технічна база та загальна виробнича атмосфера в цехах підприємства. Крім того, вони отримали вичерпні та фахові відповіді на усі запитання стосовно роботи тих чи інших виробничих систем, які можуть бути цікавими безпосередньо студентам університету.





Як пояснила директор департаменту управління персоналом і соціальних питань Ірина Умярова, нині гостро стоїть питання недостатнього рівня готовності багатьох випускників закладів вищої освіти до самостійної професійної діяльності на перших робочих місцях. Це питання обговорювалось на нараді в ЧДТУ, після чого було вирішено зробити перші кроки щодо впровадження дуальної системи навчання. 

– В подальшому на підставі договору про співпрацю між ПАТ «АЗОТ» та ЧДТУ планується узгоджувати теоретичну й практичну частину програми навчання студентів в університеті та навчання в товаристві. Забезпечення практичної підготовки студентів до самостійної професійної діяльності та їх соціальної адаптації в трудових колективах товариства буде для нас пріоритетним завданням – зазначив начальник навчального центру Ігор Негробов.

Крім ЧДТУ, своє бажання співпрацювати з «Азотом» виявила також кафедра машин та апаратів хімічних і нафтопереробних виробництв Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку