<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

05.08.2020

"АЗОТ" ВІДНОВИВ КИСНЕВУ СТАНЦІЮ В ТРЕТІЙ МІСЬКІЙ ЛІКАРНІ

Черкаський «Азот» закінчив монтаж і установку кисневої станції (газифікатора рідкого кисню) для Третьої міської лікарні міста Черкас. Це дозволить відновити в медичній установі роботу централізованої системи подачі кисню.



За словами Голови Правління ПрАТ «АЗОТ» Віталія Склярова, підприємство повністю взяло на себе монтаж всього обладнання і облаштування майданчика для нього. Завод надав свій випаровувач, прилади КВПіА, арматуру та інші витратні матеріали. Встановлений апарат розрахований на одночасне зберігання 3 тонн рідкого кисню.

«Киснева система зносилася і не працювала. Підприємство «Азот» дуже вчасно допомогло, оскільки в зв'язку з епідемією коронавирусу, у нас суттєво збільшується кількість медичної апаратури, куди необхідно подавати кисень.  Це кисень певної якості, під певним тиском і в достатній кількості.  Ті кисневі концентратори, які у нас є, не завжди справлялися з цим завданням.  Тому, спільно з Черкаським «Азотом», ми ініціювали і реалізували цей великий і дуже важливий проект по відновленню кисневої станції.  У операційні та відділення інтенсивної терапії тепер ми будемо мати можливість подавати кисень під тиском 3,5 – 4 атмосфери.  Це дуже необхідно, перш за все, для роботи ШВЛ, які допомагають рятувати життя. До того ж, для більш надійної роботи всього лікувального закладу має бути кілька резервних джерел кисню. І ми успішно вирішили це завдання», - розповідає директор КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» Олександр Федорук.

У роботах брали участь працівники цеху з розділення повітря К-3, цеху капітальних ремонтів та цеху антикорозійних сполук і покриттів ПрАТ "АЗОТ". Долучилися до відновлення системи постачання кисню в Третій лікарні й депутати-азотівці від ВО «Черкащани», які, крім того, багато допомагають лікувальним закладам завдяки своїй депутатській роботі. 



У квітні 2020 року Черкаський «Азот» став одним з ключових учасників благодійного фонду «Черкаси проти COVID-19». Підприємство направляє кошти на придбання необхідного медичного обладнання. Всього Черкаським «Азотом» на боротьбу з епідемією спрямовано 1,2 млн грн. Раніше повідомлялося, що «Черкаський «Азот» придбав апарат штучної вентиляції легенів «BLIZAR» для Черкаської інфекційної лікарні.  Також підприємство передавало лікарням міста медичні маски і засоби захисту. Завод продовжує безкоштовно забезпечувати медичні установи Черкас рідким киснем, який використовується для роботи дихальної медичної апаратури. 

Прес-центр ПрАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку